Antalya, Adana ve Kırklareli'de yangın

Orman yangınları bir türlü son bulmuyor. Antalya ve Adana'da başlayan yangınlara karadan ve havadan müdahale edildi. Antalya'daki yangın kontrol altına alınırken, Adana'da havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahale sabah yeniden başladı.

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Gündoğdu Mahallesi Vahaplı mevkisindeki yangına 15 arazöz ve çok sayıda itfaiye ile müdahale edildi.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın ekiplerin 3 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 7 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü tespit edildi. Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Adana'nın Pozantı ilçesinde de henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkisindeki çıkan kalabalık bir ekip tarafından müdahale ediliyor.

Yangını söndürmede akşam saatlerine kadar 6 helikopter ve iki uçak kullanıldı. Havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahaleye günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı.

Müdahale 6 helikopter, bir uçak, 53 arazöz, 18 su tankı, 400 personel ve çok sayıda iş makinesiyle sürüyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ise mera yangını çıktı. Vatandaşlar Sakızköy'de ormana yakın meralık alanda çıkan yangını itfaiyeye bildirdi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ekipler 4 arazöz ve su tankeri ile müdahale etti. Güçlükle kontrol altına alınan yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Yangında 250 dönüm meralık alan zarar gördü.

ulusal.com.tr

Düzce'de sürücüsü kalp krizi geçiren otomobil minibüsle çarpıştı: 1 ölü Yurt Kocaeli'de FETÖ operasyonunda 2 kişi yakalandı Yurt Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kovid-19'u yendiğini açıkladı Yurt Iğdır'da kaçırıldığı öne sürülen çoban 21 saat sonra bulundu Yurt