İzmir’de FETÖ davasının ilk duruşması başladı

İzmir’de Fethullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. 270 sanık, haklarında silahlı terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamalarından hakim karşısına çıktı.

Abone ol

İzmir’de FETÖ davasının ilk duruşması başladı. Örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede 152’si tutuklu 270 sanık yargılanıyor.

Duruşmaya 152 tutuklu sanıktan 1'i, 118 tutuksuz sanıktan ise 11'i katılmadı.

Sanıklar hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltiliyor.

2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim önüne çıkan sanıklar hakkında bin 300 sayfalık iddianame hazırlandı. Duruşmayı takip etmek isteyen kumpas mağdurları salona 1. derece yakınlarının sadece alındığı söylenerek duruşma salonuna alınmadı.

Duruşma salonuna tutuklu sanıkların sadece bir yakını alındı. Mahkeme Başkanı Oktay Tabur sanıkların savunmalarını bağlı bulundukları kuvvet komutanlarına ve rütbelerine göre yapacaklarını söyledi.

İddianamede darbenin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından planlandığını ve hazırlanan planların onun onayına sunulduğunu kanıtladığı vurgulanıyor.

Bu arada Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye gönderilen ek belgeler İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlandı.

Ek Belgelerde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu iddianamenin de bulunduğu belirtildi.

HABER: BELMA YÜCEL- KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da ters şeride giren bir otomobil dehşet saçtı Gündem Teröre karşı yürüdü Gündem Ayhan Elmanı için İzmir'de tören düzenlendi Gündem Hulusi Akar'ın Kardak ziyareti Yunan kamuoyunda endişeye neden oldu Gündem