İran Tahran’da onbinler, Filistin’deki İsrail işgaline karşı sokaklara çıktı

"Dünya Kudüs Günü" İran’da başta başkent Tahran olmak üzere 850 kent merkezinde kutlandı. Gösterilerde, Kudüs'ün, işgalden kurtuluşuna kadar mücadelenin süreceği yinelendi. Ulusal Kanal’a konuşan İran kabinesinden bakanlar, Kudüs günü bilincinin Filistin davasına katkısına dikkat çekti.

Abone ol

İran’ın 850 il ve ilçe merkezinde milyonlarca kişi yüksek hava sıcaklığına rağmen “Kudüs Günü” etkinlikleri için sokağa çıktı.

Başkent Tahran’da ana caddeleri dolduran İranlılar, ellerinde talıdıkları döviz ve pankartlarla Cuma Namazının kılındığı Tahran Üniversitesine doğru yürüyüşe geçti.

“Kahrolsun İsrail”, “Kahrolsun Amerika” sloganlarının sıksık duyulduğu yürüyüşte İsrail ve Amerikan bayrakları ateşe verildi.

Yürüyüşlere destek veren İran kabinesi üyeleri Filistin direnişinde Kudüs günü’nün önemine dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Çevre bakanı Masume İptikar, Kudüs gününü “Siyonist rejime ve işgale karşı direniş günü” olarak tanımladı.

İran Milli eğitim bakanı Ali Asgar Fani ise “Kudüs gününü” Emperyalizme karşı ezilmiş halkların günü olarak özetledi.

İran İslam devriminin ardından, İmam Humeyni’ tarafından ilan edilen “Dünya Kudüs günü” her yıl Ramazan ayının son Cuma günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

ABD, Irak yönetimi üzerinden peşmergeye askeri destek gönderecek Dünya ABD'den Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki "bağımsızlık" tartışmalarıyla ilgili bir haftada iki farklı açıklama Dünya Sırbistan’da kafede katliam: 5 ölü, 22 yaralı Dünya Ebu Şerif: Filistin direnişine katkı sunmayan bu anlaşma kabul edilemez Dünya