Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ı oraya davet etti

CHP'li Ekrem İmamoğlu, AKP'li Binali Yıldırım'ın yaptığı basın toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Günün yaklaşık 2 saati bir basın toplantısıyla geçti. Medyanın bu saatte ciddi bir reklam kaybı olduğunu düşünerek ben sözlerimi hızlandıracağım. Ben topluma iyi mesajlar vermiyormuşum, İstanbul'u hareketlendiriyormuşum... Hareketlendirdiğim doğru, beni gören İstanbullular gülümsüyor. Görmek istiyorsa sayın Yıldırım'ı pazara davet ediyorum, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş maçına davet ediyorum. Beraber gidelim, hareketliliğin ne olduğunu görsün." dedi

Abone ol

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının ardından yaşanan sürece dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li İmamoğlu, şunları söyledi:

"Günün yaklaşık 2 saati bir basın toplantısıyla geçti. Medyanın bu saatte ciddi bir reklam kaybı olduğunu düşünerek ben sözlerimi hızlandıracağım.

Gerçekleri konuşmak lazım. Hayatın gerçeklerini, insanların günlük hayatlarında neler yaşadıklarını hissetmek, bahsetmek gerçekliktir.

Ben bugün pazardaydım. Bazı gerçekleri topluma aktarmak istiyorum. Türkiye'ye sermaye akışı neredeyse durdu. Sıfır noktasında. Hatta tersine dönmeye başladı. Yurtdışına kaçıyor Türkiye'de yatırım yapan sermaye.

Ben topluma iyi mesajlar vermiyormuşum, İstanbul'u hareketlendiriyormuşum... Hareketlendirdiğim doğru, beni gören İstanbullular gülümsüyor. Görmek istiyorsa sayın Yıldırım'ı pazara davet ediyorum, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş maçına davet ediyorum. Beraber gidelim, hareketliliğin ne olduğunu görsün.

YSK'yı maça giderek nasıl baskı altında tutabilirim anlamış değilim. Seçimden sonra bu ülkenin bakanlarıyla özel toplantılar yapıyorsanız o YSK'ya baskı anlamına gelebilir. Şüphe doğurabilir. Ben toplumu pozitif anlamda hareketlendirecek bir karakterim, ama bu cennet vatanın içinde yaşan 82 milyon insanın kol kola olabilmesi içinde hiçbir hareketlilik yapmayı bilmem. Benim bildiğim hareketlilik bu.

Organize kötülük dedi... Ben ruhumda kötülük bilmem. İhanet, ihtiras, kin, nefret bilmem. Nasıl bunu uydurdular? Açık söyleyeyim başkalarını kendileri gibi gören bir anlayış söylebilir bunu. Şu anda sizin yaptığınız halkın iradesine karşı organize kötülüktür.

İnsanların Türkiye'de yaşadıkları ekonomik sorunlarında bu ülkeye vakit kaybettirmeyin, insanları yalan yanlış şeylerle aldatmayın.

Maltepe'de 2 hakimin imzasıyla olayı çıkaranlar, kim oldukları yazılmış tutanakta. Olay çıkaran CHP'liler diyorlar. Alın okuyun. Yayınlayın bunu yandaşlar. Şu belgenin yandaşlığı olmaz.

Biz sayım yapılsın diye çırpınıyorum. Artık süreyi uzatmayın. Sayımı biz engellemiyoruz. Onun da belgesi burada. Muhalif olanlar kim belli, hangi partiye aitler belli.

Üzülerek, 15 günü de bitirdik. Günler su gibi akıyor. Türkiye tarihinde ülkenin bu kadar meşgul edildiği bir başka seçim yok. Kucaklamaya hazır olduğum AKP'ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum: 1994 yılında bu şehirde bir seçim oldu, bu seçimi kazanan kişiye karar vericiler görevi teslim ettiler. 2002 yılında AK Parti seçimi kazandı, yine o dönemin karar vericileri AK Parti'ye görevi teslim etti. Bu demokrasidir. Demokrasiyi sıkıntıya uğratanları lütfen görsünler. Özellikle bir an için düşünün, ben sizin adayınız olsaydım ne düşünürdünüz? Bunu düşünün yeter. Her birinizi kucaklıyorum. İstanbul'un sorunlarını, yoksulluğunu biliyorum.

Meclismiş, şuymuş buymuş... Bu ülkeye hizmet noktasında uzlaşamayan, anlaşmama gayretini kendi partizanlık duygusu içerisinde taşımaya çalışan her fert 16 milyon İstanbullunun önünde afişe edilecektir. Yol CHP, İYİ Parti yolu değildir, artık ben İstanbul İttifakı'nın belediye başkanıyım. Vakit kaybettiriliyor. Artık İstanbul'a hizmet zamanıdır. Hak, hukuk, adaletin başlatıldığı bir dönem olacak. Ülkenin sorunlarına odaklanın. Ulusal ve uluslararası sorunlara odaklanın. İstanbul seçimlerinde kazananın elini sıkın, tebrik edin. Hep beraber bu ülkeye hizmet edelim. Halkımızı artık meşgul etmenin anlamı yok, hepinize teşekkür ediyorum."

ulusal.com.tr

"Dur" ihtarına uymayan şüpheli Recep Hantaş etkisiz hale getirildi Gündem Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) flaş İstanbul Maltepe kararı Gündem PKK/PYD tünel kazmaya devam ediyor Gündem İşte YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki güncel oy farkı Gündem