İran ve Irak'tan ortak tatbikat kararı

Barzani için çember daralıyor. Irak ordusu, Türkiye'den sonra İran'la ortak askeri tatbikata başlıyor. Irak ordusu İran'a açılan sınır kapılarının, İran tarafına konuşlanacak. Irak ordusu bir yandan da gündeyden cepheden Erbil'e karşı mevzileniyor. Bu şekilde Barzani üç taraftan kuşatılmış olacak

Abone ol

Bir yandan ekonomik yaptırım diğer yandan askeri kıskaç. Barzani için çember daralıyor. Erbil, namluların hedefinde.

Türkiye ve Irak askerlerinin Habur Sınır Kapısı'nda ortak askeri tatbikatı sürerken Irak ordusu İran ile de ortak askeri tatbikata başlıyor.

Karar Tahran'da alındı. Kısa süre önce Irak Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Osman Ganimi Tahran'ı ziyaret ederek İranlı mevkidaşı ile görüşmüştü. "Askeri seçenekleri koordine etmek" üzere yapılan ziyaretten sonra İran Silahlı Kuvvetleri "acil" koduyla toplandı.

Toplantıdan ortak tatbikat kararı çıktı. Karar gereği Irak ordusu İran’a açılan sınır kapılarının İran tarafına konuşlanacak. İran ordusu ve Irak silahlı kuvvetlerine bağlı birlikler sınır hattında ortak tatbikata başlayacak.

Tatbikat, Kasr-i Şirin'den Pervizhan sınırına kadar bütün sınır bölgelerinde, Merivan'da Başmak sınırı ve Piranşehir'de Temerçin hududunda yapılacak.

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Mesud Cezairi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bir kez daha Irak'ın toprak bütünlüğü ve birliğinin korunmasına vurgu yaptı.

Öte yandan Irak Silahlı Kuvvetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Silopi'deki ortak tatbikatı da sürüyor. Tatbikatın on ikinci gününde alana zırhlı araçlarla sevk edilen Türk ve Iraklı askerler mevzi aldı. İntikal provası yapıldı.

Daha sonra belirlenen kritik bir tesis ele geçirildi. Hedef bölgenin etrafını tanklarla çevirdikten sonra askerlerin indirileceği esnada sisle gizleme yapıldı. Türk ve Iraklı askerler düşman mevzilerini ele geçirdikten sonra birliklerine döndü.

Bütün bunlara ek olarak Irak ordusu Erbil güney ve doğusundaki geniş hattada Barzani yönetimine karşı mevzileniyor. Suriye sınırındaki Sincar dağından İran sınırına kadar uzanan bölgede yığınak sürüyor.

ulusal.com.tr

ABD, Küba'daki diplomatları çağırdı Dünya Çin'de 5,4 büyüklüğünde deprem Dünya ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'nde silah sesleri Dünya ABD Sağlık Bakanı Price istifa etti Dünya