Operasyonlarda sivil hassasiyeti

Opeasyonların başarıyla devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde vatandaşlara gıda yardımı yapıldı. PKK tehdidi nedeniyle evlerinden ayrılamayan bazı aileler de güvenli bir şekilde kurtarıldı. Mehmetçik çocuklarla yakından ilgilendi.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor.

Asker ve polis bir yandan PKK'nın bombalı tuzaklarını imha ederken bir yandan da vatandaşın can güvenliği için büyük hassasiyet gösteriyor.

Güvenlik güçlerinin uyum içinde operasyonlarını yürüttüğü ilçede vatandaşlara gıda yardımı yapıldı. Ailelerin birçok ihtiyacı giderildi. Mehmetçik her zaman olduğu gibi yine çocukları bağrına bastı. Onlarla özel ilgilendi.

Operaysonlarda evlerinde mahsur kalan aileler de kurtarıldı. Önce zırhlı araçlardan anonslar yapıldı.

Daha sonra güvenlik önlemi alındıktıktan sonra asker ve polis ekipleri bir evlere girdi.

Tahliye sırasında güvenlik güçleri vatandaşlara yardım etti. Mehmetçik, küçük çocuklarla yakından ilgilendi. Vatandaşlar operasyon bölgesinden çıkarıldıktan sonra güvenli gölgeye götürüldü.

Kordinasyon içinde çalışan asker ve polis, el yapımı patlayıcıların imhasını da sürdürüyor. Bir bahçeye kablolarla duvara tuzaklanmış bombalar, imha edildi.

PKK'lılar vatandaşın evlerini de yaşam alanı ve malzemelerini depolamak için kullanıyor.

Birçok sokakta kilit taşları sökülerek operasyonu yavaşlatmak, güvenlik görevlilerine zayiat verdirmek maksadıyla kurulan tuzaklı barikatlar bulunuyor.

Tespit edilen el yapımı patlayıcıların imhası sonucu terör örgütünün vermeyi amaçladığı zarar da fotoğrafla karelerine yansıdı.

ulusalkanal.com.tr

Nusaybin havadan görüntülendi Gündem Nusaybin havadan görüntülendi Gündem Türkiye, büyük değişimin arifesinde Gündem Ankara Gar saldırısının faillerinden biri Gaziantep'te yakalandı Gündem