Ulusal Kanal, Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde

Çin Halk Cumhuriyeti'nin resmi davetlisi olarak Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne giden gazeteci heyeti, bölgedeki temaslarına başladı. Farklı ülkelerden 40 gazetecinin katıldığı heyette, Ulusal Kanal da yer alıyor. Ziyaretin ilk durağı bölgedeki eğitim kurumları oldu. Heyet, Urimçi'de sanattan spora bilime kadar bir çok alanda eğitim veren okulları ziyaret etti.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi, İpek Yolu hattı üzerinde bulunması nedeniyle yüzyıllardır ticaretin ve kent yaşamının geliştiği bir bölge... Başkent Urumçi, Orta Asya’da ekonomik, politik ve kültürel etki alanını genişletmek isteyen Çin'in, stratejik açıdan en önemli kenti konumunda...

Bölgeyi dünya kamuoyuyla buluşturmak isteyen Çin, farklı ülkelerden basın mensuplarını Sincan Uygur Özerk Bölgesinde ağırlıyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nin resmi davetlisi olarak Sincan'a giden basın heyetinde Ulusal Kanal da yer alıyor.

Bölgenin başkenti Urumçi.

Urumçi'de en etkili kurumların başında okullar geliyor. Okullarda öğrencilere sanattan spora bilime kadar bir çok alanda eğitim veriliyor.

Öğrencilere bütün imkanların sağlandığı dans okulunda bir çok kültürün etkilerini görmek mümkün.

18 yaşındaki bu kız öğrenci 7 yıldır dans eğitimi alıyor. Onun hayali ileride dans okulu kurmak.

Gülmira Muhammed de dans okulundan mezun. Şimdi eğitim gördüğü okulda öğretmenlik yapıyor. Aynı zamanda geçen yıl yapılan dans yarışmasının da birincisi.

Genç yetenekler de tasarladıkları projeleri bu okulda hayata geçiyor.

Bölgede yaşayan müslümanlar ibadetlerini rahatlıkla yapabiliyor. Kentte dini eğitim veren İslam Enstitüsü de var.

Basın heyeti, 10 gün boyunca, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde ekonomik, kültürel, eğitim ve dini merkezlere ziyaretleri sürdürecek.

Çin Danıştay Bilgi Bürosu İnsan Hakları İşleri Başkanlığı Tanıtım Bölümü Başkanı Wu Leifen Türk halkını Çin'e davet etti.

Haber-Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan El Nusra açıklaması Dünya Rusya'dan El Nusra açıklaması Dünya Sabancı suikastı sanığı hakkında karar verdildi Dünya Sabancı suikastı sanığı hakkında karar verdildi Dünya