2020 Mavi Vatan'da şahlanış yılı oldu

2020 yılı Türkiye'nin Mavi Vatan'da şahlanış yılı oldu. Türk Donanması, tam kadro sahadaydı... Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin varlığı yankılandı. ABD öncülüğündeki Türkiye karşıtı blok ise boş durmadı. Navtex ilanı ile başlayan kriz, tatbikatlar ve savunma işbirliği anlaşmalarına kadar geldi. Türkiye ise Mavi Vatan'da kendisine dayatılan Sevr'i bir kere daha yırtıp atıyor. Asya yüzyılı yükselirken, Türkiye, konumlandığı cephede, kararlılıkla, vatan savunmasına devam ediyor.

Abone ol

Türkiye'yi denizlerden koparma girişimi bozguna uğradı. 2020 Türkiye'nin Mavi Vatan'daki uyanışının simgesi oldu. Sevr, bu sefer Mavi Vatanda, bir kez daha yırtıp atıldı. ABD öncülüğündeki Türkiye karşıtı ittifakın girişimleri hezimetle sonuçlandı.

Doğu Akdeniz 21. yüzyılın stratejik odak noktası. Yunanistan, arkasına aldığı güçlerle, bölgeyi küresel bir krizin eşiğine sürükledi. Siyasi, askeri ve ekonomik olarak Türkiye baskı altına alınmaya çalışıldı, oyunlar kuruldu.

Milli Sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in Meis Güneyine inmesi ile Atina, gerginliğin fitilini ateşledi. Yunan hükümeti hızla uluslararası hukuka aykırı tezlerini sahaya sürdü, Avrupa Birliği ve ABD'ye sığındı. Bu arada Navtex savaşları başladı.

Atina-Ankara krizi, bölgeyi satranç tahtasına çevirdi. Yunanistan, arkasına İsrail ve Amerika Birleşik Devletlerini alarak, tehditler barındıran tatbikatlara imza attı. Fransa, Türkiye'ye karşı sahaya indi. İsrail, savunma işbirliği anlaşmaları ile Türkiye karşıtlığını perçinledi. Yunanistan'dan hükümet yetkilileri, ülke ülke dolaşarak, kışkırtma planlarına hız verdi.

Sadece tatbikatlarla değil, üslenmelerle de Türkiye'ye karşı mevzi alındı. Amerika Birleşik Devletleri Dedeağaç üssüne askeri sevkiyat yapmaya devam etti. Federal çözüm için Batı'dan medet uman Rum yönetimi, İngiltere ve Fransa'ya üslerini açtı.

Avrupa Birliği, Yunanistan'ı himaye eden açıklamaları peş peşe yaptı. Yunanistan ve Fransa, Avrupa ülkelerini Türkiye'nin üzerine sürmeye kalktı. Defalarca yaptırım talep edildi. Brüksel, ''yaptırım'' gündemiyle toplandı. En nihayetinde, tehditler de boşa çıktı.

Libya da Akdeniz'de odak noktası oldu. Türkiye karşıtı güçler burada da Hafter'e tam destek verdi. Avrupa Birliği, başlattığı İrini Operasyonu ile, Libya'ya silah ambargosunu denetleme adı altında, Türkiye'nin faaliyetlerini baltalamaya çalıştı. Bu kapsamda Türk gemisine skandal müdahalelerde bile bulunuldu.

Türkiye, baskı, tehdit ve hukuksuzluklara taviz vermedi. Geri adım atılmadı. Milli sondaj filosu Akdeniz'de sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerine devam etti. Türk donanması, tam kadro sahada yer aldı, sismik araştırma ve sondaj gemilerini himaye etti.

Bu arada Ankara, NATO'daki teknik toplantıların yapılmasında da öncü oldu. Atina'ya defalarca ''diyalog'' çağrısı yaptı.

Atina ise saldırganlığına devam etti. Sevilla haritası, 12 mil iddiası, Meis takıntısı, Rum Yönetimi kozu ile masadan kaçtı.

Atlantik'te konumlanan Yunanistan büyük bir tuzağa sürüklenirken, Türkiye, Yükselen Asya cephesinde yerini aldı.

2021 yılı Türkiye için Mavi Vatan'da, zafer yılı olacak. Mavi Vatan'da Avrasya ağırlığı, kartları yeniden karacak. Türkiye, bölgesel ittifakları ile, 21. yy mücadele alanının kazananı olacak.

Enerjide bağımsız Türkiye Yurt 2020'de Ayasofya ibadete açıldı Yurt 2020 yılının Kahraman Anaları: Diyarbakır Anneleri Yurt Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Ulusal Kanal'a konuştu: ''Tarım ve hayvancılık gelişmediği sürece büyüyemeyiz'' Yurt