Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Suriye’yi vurmak Türkiye’yi vurmaktır

Abone ol

Vatan Partisi Genel BaşkanıDoğu Perinçek, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, Suriye’ye ait bir hava aracının Türkiye tarafından düşürülmesi olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. TSK’nın bugüne dek Suriye konusunda çok duyarlı davrandığının altını çizen Perinçek, Tayyip Erdoğan’ın politikalarına alet olmanın ise çok tehlikeli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin dostu ve kardeşi olan Suriye’ye karşı yapılan bu tür hareketlerin, Suriye’yi bölme planlarına hizmet edeceğini kaydeden Perinçek “Suriye’yi vurmak ve bölmek, Türkiye’yi bölmek ve vurmaktır dedi. Bu suçun Türk Ceza Kanunu’nda tanımlı olduğunu da hatırlatan Perinçek, “Tayyip Erdoğanlar bu suçu işlemeye devam ediyorlar. Yüce Divan’da da kesinlikle yargılanacaklar” ifadelerini kullandı.

PEKİN: ‘FETİH ORDUSUNA ÖRTÜLÜ DESTEK’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genelkurmay E. İstihbarat Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin de düşürülen hava aracının, bölgedeki terör gruplarına karşı kritik bir görev yürüttüğünün altını çizdi. Şam yönetiminin, IŞİD kontrolündeki bölgelerde operasyonlarını yoğunlaştırdığını kaydeden Pekin, düşürülen hava aracının da o operasyon alanlarından biri olan İdlib’de uçuş yaptığına işaret etti. Bu hava aracının düşürülmesiyle, bir anlamda Fetih Ordusu’na da örtülü destek sağlanmış olduğunu vurgulayan Pekin “Sadece, Türkiye’ye ve Türk halkına karşı değil, Suriye halkına karşı da bir suç işlenmiştir” diye konuştu.

Türkiye'yi sarsan saldırı 9. yılında da en önemli gündem maddeleri arasında Gündem Türk hackerlar Alman Gizli Servisini hackledi Gündem MHP Milletvekili Adayı İhsanoğlu'ndan dikkat çeken HDP değerlendirmesi Gündem Madende gaz zehirlenmesi: 2 işçi hayatını kaybetti Gündem