Tarihi yerler, müzeler ve ören yerleri ziyaretçileriyle buluşuyor

Kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte tarihi yerler, müzeler, ören yerleri ziyaretçileriyle buluşuyor. Bu kapsamda Hakkari'de tarihi mekanlar ziyarete açıldı. Çorum'daki müzeler de "yeni normal" ile misafirlerini ağırlıyor.

Abone ol

Kontrollü sosyal hayatla birlikte ülkemizin tarihi zenginlikleri de yeniden ziyarete edilebilecek.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tarihi mekanlar ziyarete açıldı. Yurttaşlar, sosyal mesafe kuralı gözetilerek mekanlara alındı.

İlçenin Bağlar köyünde bulunan Seyyid Taha ve Seyyid Abdullah türbeleri ile Kayme Sarayı ve Taş Köprü'de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Çorum'da müzeler, normalleşme süreci ile yeniden ziyarete açıldı.

Arkeolojide Anadolu'nun en önemli merkezleri arasında yer alan Çorum, yaklaşık 8 bin yıllık tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor. Alacahöyük, Boğazkale, Şapinova, Resuloğlu gibi arkeolojik kazı alanlarında yapılan çalışmalarda elde edilen tarihi eserler, Anadolu Medeniyetler Müzesi başta olmak üzere Çorum Müzesi ile Hattuşa ve Boğazkale müzelerinde sergileniyor.

Müzelerin, salgın nedeniyle kapalı kaldığı sürede onarımı yapıldı. Gerekli kurallara uygun olarak 1 Haziran'da yeniden ziyarete açıldı. Ziyaretçiler, müze girişinde ateşi ölçüldükten, el ve ayakkabılarını dezenfekte ettikten sonra içeri kabul ediliyor. Sosyal mesafe kuralı nedeniyle aynı anda 25 kişi gezebildiği müze, her gün ziyarete açılmadan önce de görevlilerce dezenfekte ediliyor.

ulusal.com.tr

Müzeler 76 gün sonra kapılarını yeniden ziyarete açtı Kültür Sanat Cumhurbaşkanlığı'ndan Fettah Can konseri Kültür Sanat Ezgü ve öğretmenlerden bayram hediyesi Kültür Sanat Cumhurbaşkanlığı'ndan evde bayram konserleri Kültür Sanat