Bülent Arınç, Erdoğan'ı yalanladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İzleme kurulundan haberim yok, olumlu bakmıyorum" dedi, hükümet cephesinden Erdoğan'a zehir zemberek bir yanıt geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Erdoğan'ın ifadelerine tek tek yanıt verdi. Süreci Erdoğan'ın başlattığını ve başından beri de atılacak adımların haberi olduğunu belirtti. Arınç, "Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk hükümettedir. İzleme kurulunu uygulamakta kararlıyız" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açılım için oluşturulan izleme heyetine yönelik bu açıklamayı yaptı ancak hükümet Erdoğan ile aynı fikirde değil...

"Bugün yapılanlardan geldiğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir. Her şeyi çok iyi bilmektedir."

Erdoğan'ın açıklamaları Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü BülentArınç'a soruldu. Arınç'ın yanıtı zehir zemberek oldu. Diplomatik bir dille Erdoğan'ı uyardı. Arınç, "ülkeyi yöneten hükümettir" dedi, kararlı olduklarını vurguladı.

"Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir. Çözüm sürecini de nihai hedefe ulaştırma konusunda sorumluluk alan hükümettir. İzleme komitesine ihtiyaç olduğunu ve bunun faydalı sonuçlar verebileceğini düşünüyoruz hükümet olarak. Ve bunu uygulamakta da kararlıyız."

Arınç, Erdoğan'ın şahsi düşüncelerini dile getirdiğini söyledi. Ancak düşüncelerin doğrudan hükümete iletilmesi gerektiği uyarısını yaptı.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür konuşmaları eleştirilere yol açabilir. Bu haksız veya haklı eleştiriler sebebiyle sayın Cumhurbaşkanımız üzülebilir, yıpranabilir. Sayın cumhurbaşkanımızın düşüncelerini ekran önünde ifade etmesi ve bununla hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi hükümetimizi de elbette yıpratabilir. Dolayısıyla bu konuşmaları başbakanımıza doğrudan iletmesi, hükümetimize yöneltmesi mümkündür."

Arınç, açılımı Erdoğan'ın başlattığını vurguladı.

"Çözüm süreci eğer 2005'te bugünkü Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır'da yaptığı konuşmayla başlamış, 2009'da daha büyük bir ivme kazanmış, 2012'de de İmralı ile görüşmelerin ifşa edilmesi suretiyle aleni bir şekil kazanmışsa sayın Erdoğan çözüm sürecini başlatan ve sürdüren kişidir"

Atılacak adımların o dönemden beri belli olduğunu belirten Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere MİT müsteşarı ve ilgili bakanların Erdoğan'ı bilgilendirdiğini söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarının Öcalan'ın mektubu üzerinde de olumsuz etki yaptığını vurguladı.

"Eğer dünkü konuşma olmasaydı bugün İmralı'dan Nevruz dolayısıyla verilen mesaj acaba nasıl olabilecekti? Ben şimdi o mesajın içindeki çok olumlu noktaları düşünerek bunun çok daha iyi olabileceğini çok daha ileri bir aşamayı hedef gösterebileceğini de tahmin edebiliyorum."

ulusalkanal.com.tr

Kilittaşı'nda bu hafta! Konuk: Av. Canan Arın Gündem Denizli'de OHAL! TGB'liler gözaltında! Gündem Yola çıkacaklar dikkat! 'Yavaş gidin' Gündem MHP'lileri taşıyan yolcu otobüsü kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var Gündem