Ankara’da İP, TGB, CKD, ADD,TESUD, B. Kamu-İş'ten istifa çağrısı

Türkiye’nin gözü kulağı bir avuç kömür için bir ömür veren maden işçilerinde. Soma’dan gelen acı haber üzerine Ankara Güvenpark’ta maden şehitleri için saygı duruşu eylemi yapıldı. İşçi Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Soma’da yaşanan katliamın sorumlularını istifaya çağırdı.

Abone ol

Soma’da yaşanan maden faciasının acısı Türkiye'yi derin etkiledi.

İşçi Partisi yöneticileri, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve yurttaşlar Ankara Güvenpark’ta şehit madenciler için saygı duruşunda bulundu.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, Soma’da yaşanan facianın “özelleştirme katliamı” olduğunu söyledi.

Özbey, Soma ‘da iş cinayetleri için milletvekillerin hazırladığı araştırma önergelerinin AKP Hükümeti tarafından reddedilmesine dikkat çekti ve AKP Hükümetini istifaya çağırdı.

Araştırma önergelerinin reddedilmesine Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da tepki gösterdi.

TGB Ankara İl Sekreteri Bürge Demircioğlu işçilerin ölümünü “güzel ölüm” diye adlandıran bakanlara seslendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu iş Konfederasyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-iş, Müzik Eğitimcileri Derneği, Ulusal Eğitim Derneği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri de hazırladıkları ortak basın açıklamasıyla hükümeti ve sorumluları istifaya çağırdı.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ-AYKUT KARADAĞ

KAMERA: SERKAN BAYRAKTAR

ulusalkanal.com.tr

Hayatını kaybedenlerin sayısı 274'e yükseldi Gündem Her şeyden habersiz Gündem O madenciler artık yok! Gündem Taşeron işçiler Soma için iş bıraktı Gündem