PKK kaldırımların altına bile patlayıcı tuzaklamış

Bölge halkının güvenlik kuvvetlerine verdiği destekle Şırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyonlar bitti. İlçe PKK'lı teröristlerden temizlendi. Ancak, PKK'nın tuzakladığı patlayıcılar için arama tarama faaliyetleri sürüyor. Terk edilmiş evler, sokaklar ve kamu binalarında bulunun EYP'ler tek tek imha ediliyor.

Abone ol

Asker, jandarma ve polisin ortak operasyon yürüttüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik kaynakları, ilçede PKK'nın gösterdiği direnişin güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonları ve bölge halkının desteğiyle bittiğini söyledi.

Ancak ilçenin neredeyse her karışına tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası devam ediliyor. Her köşede bir EYP bulunuyor. Terk edilmiş evler, sokak araları, kamu binaları... Güvenlik güçlerinin operasyonlarında bu tuzaklar yok ediliyor.

PKK'lılar birçok noktaya tuzak yerleştirdi. Dikkat çeken noktalardan biriyse kaldırım altları. Güvenlik kaynakları, "Kaldırımların altına ne zaman, bu kadar organize olarak bu kablolar yerleştirildi, iğne ile oya örer gibi kablo örülmüş" yorumunda bulundu.

Bölgedeki vatandaşlar da güvenlik güçlerine sayısız ihbarda bulunarak destek oluyor.

Aramalarda PKK'nın bomba yapımında kullandığı tüpler de ele geçirildi. Kömürlüğe gizlenen içi patlayıcı yüklü tüpler, güvenlik güçleri tarafından bulundu.

İlçede 140'dan fazla PKK'lı etkisiz hale getirildi. PKK'lılar güvenlik güçlerine teslim olmayı da sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Şehit polis memuru Bayram Özdere toprağa verildi Gündem Kemal Anadol'dan CHP'ye tepki Gündem Talat Paşa Komitesi toplanıyor Gündem "CHP yönetilemez durumda! Mutlaka olağanüstü kurultay olmalı" Gündem