Fransa'da terör alarmı

Fransa'da 12 kişinin ölümü ile sonuçlananan kanlı saldırının faillerinin, Said ile Cherif Kouachi (Kuaşi) kardeşler olduğu açıklandı. Saldırganların yerinin tespit edildiği, polisin peşlerinde olduğu bildirildi. Saldırı ile ilgisi olduğu düşülen 7 kişi de gözaltına alındı. Ülkede terör alarmı verildi, polislerin izinleri kaldırıldı.

Abone ol

Fransa'da mizah dergisi çalışanlarına yönelik saldırı sonrası ülkede terör alarmına geçildi. Polislerin izinleri iptal edildi. Paris sokaklarında ağır silahlı askeri birlikler görevlendirildi.

Saldırganlar olayın ardından kaçtı. Polis peşlerine düştü.

Şüphelilerin fotoğrafları ile kimlik bilgileri basına ve internete servis edildi.

12 kişiyi katleden saldırganların Cezayir kökenlli Paris doğumlu 34 yaşındaki Said Kouachi ile 32 yaşındaki Cherif Kouachi kardeşler olduğu açıklandı. Teröristlerin olay yerinden kaçtıkları siyah otomobil terk edilmiş halde bulundu. Otomobilde saldırganlara ait kimliklerin bulunduğu belirtildi.

Fransız resmi haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak, Fransa'nın kuzeyindeki Aisne (Ezne) bölgesindeki bir benzin istasyonu işletmecisinin bu sabah iki kardeşi teşhis ettiğini söyledi. Şüphelilerin maskeli ve silahlı olduğu belirtildi.

Kouachi kardeşlerin bulunması için acil çağrı hattı oluşturuldu. Polis, iki zanlıyı tanıyanların ve görenlerin "0805" numarasını arayarak polise bildirmesini istedi.

Saldırıya katıldığı iddia edilen üçüncü şüpheli 18 yaşındaki lise öğrencisi Hamid Murad'ın, Fransa'nın Charleville Mezieres (Şarviy Meziyer) kentinde polise teslim olduğu belirtildi. Lise öğrencisinin adının sosyal ağlarda "şüpheli" olarak dolaştığını görmesinin ardından teslim olduğu ve saldırı anında okulda olduğu iddia edildi. Fransız resmi haber ajansı AFP, Murad ile kaçan şüpheli Cherif Kouachi'nin üvey kardeş olduğunu bildirdi.

Şüphelilerle bağlantılı olduğu düşünlen 7 kişi de gözaltına alındı. Fransız polisinin Kouachi kardeşlerin yerini tespit ettiği duyuruldu. Aranan iki kardeşten Cherif Kouachi'nin, 2008'de militanların Irak'a gitmesine yardımcı olduğu için 18 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Saldırıya tepki yağdı Dünya Fransa uyumadı! Dünya İran'da Birlik Konferansı! Dünya Fransa'da 3. şok! Cami yakınında patlama Dünya