Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı görüştü: İkili ilişkiler ele alındı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog ile görüştü. Görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirtti. İkili ilişkiler ve bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının asgariye inebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Filistin sorununa Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde iki devletli çözüm vurgusu yaptı. İsrail-Filistin ihtilafının çözümünde atılacak olumlu adımların, Türkiye-İsrail ilişkilerine de olumlu yönde katkı sağlayacağını belirtti.

Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaat olduğunu söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç vefat etti Gündem CHP'li Engin Özkoç'un kokain iddiaları yargıya taşınıyor Gündem Yunanistan'a ait F-16 savaş uçağı düştü Gündem Talat Paşa Komitesi'nden İsrail'e sözde soykırım uyarısı Gündem