Avrupa üçüncüsü yıldızlar yurda döndü

Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan ay-yıldızlılar yurda döndü.

Abone ol

Litvanya’da düzenlenen FIBA U16 Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan ay-yıldızlılar, akşam saatlerinde yurda döndü. Atatürk Havalimanı’na inen Avrupa üçüncüsü gençler, çiçeklerle karşılandı.

"TURNUVALAR BÜYÜK TECRÜBE"

Karşılama sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Nihat İziç, “Bir sezonu daha geride bırakıyoruz. Biliyorsunuz ki 3 Avrupa ve 1 de Dünya Şampiyonası oynadık ve bu turnuvaların tamamında madalyaya uzandık. Avrupa’nın en üst seviyesine geldik. Şuanda sadece İspanya bir keresinde tüm kategorilerde madalyaya uzandı. Bu başarı tüm hepimize bir sorumluluk getiriyor. Yukarıya gelmek o kadar zor değil ama bu istikrarı sağlamak zor. Yarından itibaren hepimize büyük görev düşüyor. Bu turnuvalar herkes için büyük bir tecrübe. İnanıyorum ki kulüp antrenörleriyle birlikte en iyi programı hazırlayacağız. Seneye yine aynı başarıyı yakalayacağız. Zaten oyuncu ve antrenör olarak ben şunu çok yaşadım; her zaman iyi takım kazanmıyor. Litvanya’ya karşı kötü takım kazandı. Ben yüzde 100 inanıyorum ki bizim takım çok iyi basketbol oynadı ama son şutta kaybetti. Maçtan sonra oyunculara şunu söyledim: ‘Düştükten sonra kalkmak da önemli’ Herkes zor durumdaydı ama onlara teşekkür ediyorum. Çok iyi bir takıma karşı madalya kazandılar" ifadelerini kullandı.

"ALTIN MADALYAYI ÇOK İSTİYORDUK"

Yıldız Erkek Milli Takım Başantrenörü Fatih Elbaş ise yaptığı açıklamada, “Çok uzun bir maratonun sonunda buradayız. Yaklaşık iki aydır bu başarı için koyduğumuz hedefler için çok çalıştık. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Teşekkür etmek istediğim çok isim var. U17 Dünya Şampiyonası’na katılacağız ki bizim ilk hedefimiz buydu. Bu hedefimiz sonrasında madalya renginin altın olmasını çok istiyorduk. Bunun için çok çalıştık ama Litvanya’ya karşı yarı finalde son saniyede maçı kaybettik. Buraya dönerken sadece Dünya Şampiyonası ile değil, madalya ile de gelmek istedik. Bu başarıda emeği geçen ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Milli Takımlar bazında sezonu tamamlarken, 4’de 4 yapmak bize düştü. Bu nedenle çok mutluyuz. Tüm Türkiye Basketbol Federasyonu çalışanlarına, teknik ve idari heyete, oyunculara ve bu oyuncuların yetişmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KAAN ÜLKER

İHA

Galatasaray'dan 'Burak Yılmaz' açıklaması Spor Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Bursa'da Spor Fenerbahçe Kulübü'nden istifa çağrısı Spor Galatasaray sözleşmesini feshetti Spor