Zamanlama dikkat çekici! Yayın yasağı geldi

17 Aralık operasyonu ile ilgili Meclis'te oluşturulan soruşturma komisyonu ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. Yasak krarı, iddiaların merkezindeki 4 bakanın ifade vermesine 1 gün kala alındı.

Abone ol

17 Aralık operasyonunda rüşvet aldığı iddia edilen 4 eski bakanla ilgili Meclis'te yürütülen soruşturmaya yayın yasağı getirildi. Zamanlama ise oldukça dikkat çekici!

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk iddialarının ardından soruşturma Meclis'e taşınmıştı.

Meclis'te kurulan soruşturma komisyonu, olayda adı geçen isimleri şüpheli ve tanık ifadelerine başvurdu. Eski 4 bakanın ifadelerine ise yarın başvurulması bekleniyordu. Tam da Bakanların ifade vermeden bir gün önce yayın yasağı kararı alındı.

Yayın yasağını talep eden Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral oldu. Yasak kararını Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Yavuz Kökten verdi.

Meclis soruşturma komisyonunda çalışmaların, 27 Aralık tarihinde tamamlanması bekleniyor. Yasak da bu tarihe kadar sürecek.

ulusalkanal.com.tr

Risale-i Nur artık Diyanet'te Gündem ''Merakını gidereceğiz'' Gündem İki isim öne çıkıyor! Gündem Garipoğlu'nun avukatından şaşırtan sözler Gündem