İnşaat işlerinde KDV düşürüldü

Mal ve hizmetlerde uygulanacak KDV oranlarının saptanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Kararla kentsel dönüşüm için yapılan inşaat işlerinde KDV yüzde 1' düşürüldü. Kamuoyunda "deprem vergisi" olarak bilinen Özel İletişim Vergisi ise yüzde 10'a çıkarıldı.

Abone ol

Kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV yüzde 1'e çekildi.

Alınan kararla, kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapamayan riskli yapı sahipleri için de vergi indirimi sağlandı.

Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Taşınmaz sahiplerinin müteahhitlere arsa payı vermeden dönüşüm projelerini doğrudan kendileri yaptırarak aynı alanda konut inşa etmek istemeleri ve bunun için müteahhitlerden inşaat taahhüt hizmeti almaları halinde, bu hizmetlere genel oranda yüzde 18 KDV hesaplanıyordu.

Öte yandan Deprem vergisi olarak anılan Özel İletişim Vergisi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 10'a yükseltildi.

Kararla, konuşma, mesajlaşma, internet gibi elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde yüzde 7 buçuk olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi, oranı yüzde 10'a çıktı.

YÖK'ten Boğaziçi açıklaması: "Bu eylemi gerçekleştirenler üniversite gençliğini temsil etmiyor" Gündem Satılan gübre fabrikaları geri alınmalı: Yarın Aydınlık'ta Gündem Habertürk'te FETÖ ve Uygur tartışması Gündem HDP'den tepki çeken açıklama: ''Öcalan barış aktörüdür'' Gündem