Çay hasadı için işçi arayışı sürüyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 4 ilde mayıs ayı ortasında başlayacak çay hasadı için işçi arayışı sürüyor. 3 Bakanlık devreye girdi. Çay hasadının nasıl yapılacağına dair yol haritası belirlenmeye çalışılıyor.

Abone ol

Doğu Karadeniz'de ise çay hasadı için işçi arayışı sürüyor. Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda yapılan yaş çay üretiminde hasat için sayılı günler kaldı. İçişleri, Sağlık ve Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi.

4 ilin valilikleri ve ilgili kuruluşların temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Çay hasadının nasıl yapılacağına dair yol haritası belirlenmeye çalışılıyor. 2 formül üzerinde duruluyor.

Çay hasadı öncesi il dışından gelmek için 100 binden fazla kişi başvuru yaptı. Çaykur tarafından çalışma başlatıldı. Bu kişiler arasında çay hasadını önceki yıllarda kendileri yapan üreticiler belirleniyor.

Tespit edilen üreticilere karantina uygulamalı memleketlerine giriş izni formülü gündemde. Bu yöndeki son karar Bilim Kurulu'nca verilecek. Kurul bu durumu riskli görürse karar uygulanmayacak.

Bir diğer formül ise çay hasadı için işçi havuzu oluşturulması planlanıyor. Havuza, salgın nedeniyle kendi işi olumsuz etkilenen ve iş arayanlar ile eğitime uzaktan devam edilirken memleketine dönen üniversite öğrencileri dahil edilecek.

Havuzda toplanacak işçiler, büyük kentlerden gelemeyen ve çayını kendisi toplayamayacak olan üreticiler adına yevmiye ile çalışacak.

ulusal.com.tr

AK Parti'den 'erken seçim' açıklaması Gündem Ayşenur Arslan kısa çalışma ödeneğinden bihaber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan normale dönüş uyarısı Gündem İçişleri Bakanlığından şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelge Gündem