Şırnak'tan acı haber! 2 şehit

Şırnak'ta önce PKK'lılar tarafından yola döşenen mayın patlatıldı, ardından askere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Bir askerle köy korucusu da yaralandı. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.

Abone ol

Şırnka'ta mayın patladı. 2 asker şehit oldu. Olayı Genelkurmay Başkanlığı sitesinden duyurdu.

Patlama saat 08.00 sıralarında Balveren Beldesi yakınlarında meydana geldi.

PKK'lılar tarafından yola döşenen mayın yol kontrolü yapan asker ve köy korucularının geçtiği sırada uzaktan kumanda ile patlatıldı. Ardından roketatar ve suikastlerde kullanılan uzun menzilli kanas ve uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açıldı.

Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Patlama ve sonrasındaki çatışmada bir uzman çavuş, bir jandarma er şehit oldu. Yaralanan bir asker ve köy korucusu Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çatışma sonrası dağlık alana kaçtıkları tespit edilen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araç ve eğitimli askerler, kaçan PKK'lıların izini sürerken, Türk yapımı saldırı helikopterleri Ataklar da ilk kez bölgede operasyona katıldı.

PKK'lıların kaçış güzergahındaki derin vadiler ve ormanlık alanlar abluka altına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Doğalgaz boru hattında patlama! Gündem Yeni bir operasyon daha! Gündem Hain pusu kamerada! Gündem Çözüm süreci neden başarısızlığa mahkûmdu? Gündem