"Atatürk Kimdir" sorusu uzaklaştırma nedeni oldu

Trakya Üniversitesi'nde Atatürk soruşturma nedeni oldu. Okulda okutmanlık görevi yapan Gökcan Tazeler, sınavda "Atatürk kimdir", "Türk genci olarak görevleriniz nelerdir", "Milli marşlar ne anlama gelir", "Tayyip Ç. " ile başlayan boşluk doldurma soruları yöneltildi. Yöneticiler Tazeler'in görevine son verdi.

Abone ol

Trakya Üniversitesi'nde İngilizce okutmanı olan Gökcan Tazeler'in soruları soruşturma nedeni oldu. Nedeni ise ''Atatürk kimdir'' sorusu.

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda okutmanlık yapan Tazeler, bütünleme sınavında öğrencilerine 'Atatürk kimdir', 'Türk genci olarak görevleriniz nelerdir', 'Milli marşlar ne anlama gelir' ile içerisinde 'Tayyip Ç.' ile 'Chappul' sözcükleri geçen boşluk doldurmalı gramer soruları sordu.

Sınavların ardından bir öğrenci Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulundu. Öğretmenin sorularıyla Gezi Parkı eylemlerine destek verdiğini öne sürdü.

BİMER'den gelen şikayet üzerine üniversite yönetimi Tazeler hakkında soruşturma başlattı. Savunmasını istedi.

Soruşturma tamamlanan Tazeler'in görev yeri değiştirildi. Keşan'dan alınan Tazeler, Edirne'de Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne uzaklaştırıldı.

Yüksekokul Müdürü Uğur Taşkan ise görevinden uzaklaştırılan Tazeler'in sosyal paylaşım sitelerini işaret etti.

ulusalkanal.com.tr

Bina yöneticisi Baattin'e özendi Gündem Danıştay'ın o yetkisi tırpanlanıyor Gündem Ankara metrosunda polis müdahalesi Gündem Balyoz'da yeni heyet kurulacak Gündem