Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Moskova'da

"Dağlık Karabağ Bizimdir" diyen Azerbaycan Ordusu, Ermeni çetelerinin üzerine yürürken Moskova'da kritik bir zirve gerçekleşti. Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti ile Moskova'da görüştü. Heyetler arası görüşme sonrası Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de Ulusa Sesleniş konuşması yaptı. Erivan yönetimini uyaran Aliyev, "Moskova görüşmelerinden sonra sahtekarlık edeceklerse kendileri pişman olacak" dedi.

Abone ol

Azerbaycan ordusu sahada ilerken diplomasi de hız kazandı. Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, iki ülkenin dışişleri bakanlarını davet etti.

Davet üzerine bakanlar Moskova'ya gitti. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Rusya öncülüğünde bir araya geldi. Toplantının başkanlığını ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov üstlendi.

Bakü'de Ulusa Seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a son kez şans tanıdıklarını söyledi.

Aliyev, Ermenistan müzakere arayışlarını karşılıklsız bıraktığını hatırlatarak sert uyarılar yaptı.

ulusal.com.tr

ABD'den Finlandiya'ya F-35 satışına onay Dünya Paşinyan'a ''işgalci'' şoku Dünya BM'de 39 ülke Çin'e karşı ABD'nin Uygur yalanlarını savundu Dünya Azerbaycan Savunma Bakanlığı: İstikamet Karabağ Dünya