CHP, AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine"evet" diyecek

AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e sunduğu Anayasa değişikliği teklifine CHP, "Evet" diyeceğini açıkladı. Açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Teklifin Anayasaya aykırı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bir bedel ödenecekse demokrasi adına o bedeli ödeyeceğiz” dedi.

Abone ol

CHP, AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e sunduğu yasa değişikliği ile Anayasaya eklenmesi öngörülen geçici madde teklifine "Evet" diyecek.

Açıklamayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Kılıçdaroğlu, düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğunu savundu, “Bir bedel ödenecekse demokrasi adına o bedeli ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Teklife "Hayır" demelerini durumunda AKP'nin, CHP'ye ‘HDP’lilerle kolkola’ suçlaması yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, teröre en büyük desteği AKP'nin verdiğini ileri sürdü.

Hükümet yasa değişikliğiyle, Karma Komisyon, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bulunan fezleke dosyalarını işleme koymayı hedefliyor.

Öte yandan CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında tazminat davası da açtı. Gerekçesi ise Erdoğan'ın 6 Nisan'da muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmasındaki sözleri.

ulusalkanal.com.tr

Aksünger: Basına sızan bilgilerle partimiz listeleri örtüşmüyor Gündem Aksünger: Basına sızan bilgilerle partimiz listeleri örtüşmüyor Gündem Ankara'da AKM-Akköprü arası metro 2 ay boyunca çalışmayacak Gündem Ankara'da AKM-Akköprü arası metro 2 ay boyunca çalışmayacak Gündem