25 Ocak 2017 Çarşamba İstanbul ve Ankara hava durumu: Meteoroloji kar için saat verdi

Meteoroloji İstanbul için saat verdi, kar bugün öğle saatlerinde geri dönüyor. Tüm yurdu etkisi altına alacak karlı soğuk hava dalgası ile hava sıcaklığı düşecek. Denizlerde fırtına, Ege kıyılarında ise kuvvetli sağanak var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 27 biriminin görevlilerinden oluşan ekip, AKOM'da kriz masası oluşturdu.

Abone ol

Balkanlar üzerinden gelen karlı ve yağışlı soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Meteoroloji kar yağışı için alarm verdi.

İstanbul'da yağış öğle saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayacak. Öğlen Silivri ve Çatalca'da başlayacak kar yağışı akşam saatlerinde tüm şehri etkisi altına alacak.

Kar yağışı ile birlikte Marmara Denizi'nde hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli poyraz bekleniyor.

İDO ve BUDO seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de aralıklarla kar yağacak. Kar örtüsü şehrin kuzeyi ve yüksek kesimlerinde 15, sahil kesimlerinde ise 5-10 santimetre arasında bir kalınlığa ulaşacak. Hava sıcaklığı 8 ilâ 10 derece düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'de meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda hazırlık yaptı. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 347 aracın yer aldığı birimler görevlendirildi.

Başkent Ankara’da da kar yağışı bekleniyor. Akşam saatlerinde beklenen kar yağışının Perşembe akşamına kadar devam edeceği ve Cuma günü etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Bolu Dağı Tüneli'nin çıkışında kar yağışı nedeniyle kayan TIR bariyerlere çarptı. Tünelin İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

Kar yağışı D-100 karayolunun Heyelan, Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler mevkileri ve TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişi ile Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesiminde etkili oluyor.

Karayolları ekipleri de karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Sürücüler hız ve yakın takip yapmamaları konusunda uyarılıyor.

Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa içinse kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın Pazar günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

AKOM ALARMA GEÇTİ

DHA'nın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti. İBB AKOM Çarşamba günü 13:00'ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak. Çarşamba akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen kar yağışı gece de etkisini sürdürecek. İstanbul’da kar yağışının bu kez 20-25 cm’yi bulması bekleniyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İstanbul: Çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı 5

İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 11

Bursa: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile zamanla il geneli kar yağışlı 6

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu sağanak yağışlı 16

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 10

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -2

Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 9

ulusalkanal.com.tr

Adana'da otomobil uçuruma devrildi: 1 ölü, 1 yaralı Yurt Şanlıurfa'da okullardan hırsızlık Yurt Kütahya'da yolcu treni TIR'a çarptı: 1 ölü, 15 yaralı Yurt Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan asker babaevine geldi Yurt