Taksim Projesi'ne Danıştay'dan ret!

Taksim Meydanı'nın yapısını tamamen değiştiren Taksim projesiyle ilgili Danıştay'dan iptal kararı geldi. 6'ıncı Daire projeyi iptal etti. Bu kararla, yargı süreci de tamamlandı. İtirazlara ve bu süreçte gelen iptal kararlarına rağmen inşaata devam edilmişti.

Abone ol

Taksim'in yapısını tamamen değiştiren Taksim projesi için Danıştay'dan iptal kararı çıktı. İtirazlara ve mahkeme kararlarına rağmen Meydanı baştan aşağı değiştiren proje iptal edildi.

Taksim Projesi için, 2011'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından imar planı değişikliği yapıldı. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Projeye karşı ilk dava 11 Mayıs 2012 tarihinde açıldı.

İstanbul 1. İdare Mahkemesi, Haziran eylemleri sürerken projenin yürütmesini durdurdu. Ardından da projeyi iptal etti.

Davalı olan Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise davayı en üst yargı organı olan Danıştay'a taşıdı.

Bakanlık ve Belediye'nin itirazı Danıştay'da da kabul görmedi. Danıştay 6. Dairesi yerel mahkemenin verdiği iptal kararını haklı buldu. Projenin iptalini oy çokluğu ile onadı.

Bu kararla Taksim Projesi'yle ilgili süreç tamamlanmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

BDP isim değiştiriyor! Gündem Fenerbahçe'den Galatasaray'a çok sert açıklama Gündem Gruplar iptal!... Gündem Adalet Bakanı'dan yeniden yargılamaya ilişkin önemli açıklama Gündem