Liderler Kıbrıs Harekatı'nı kutladı

Liderler de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl dönümünü kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adadaki barış Kıbrıs Türk'ünün eşit statüsü ile mümkündür" dedi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı andı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan mesaj yayımladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj paylaştı.

"Kıbrıs Türk'ünün kararlı mücadelesinde her zaman yanında olan Anavatan Türkiye, 46 yıl önce olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türk'ünün barış, istikrar ve huzurunun güvencesidir, olmaya da devam edecektir."

Erdoğan, Ada'da kalıcı çözümün Kıbrıs Türk'ünün eşit statüsünün kabulüyle mümkün olacağını söyledi.

"Ada'da hakça ve kalıcı bir çözüme varılması ancak Kıbrıs Türk'ünün eşit statüsünün kabulüyle mümkündür. Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs Türk'ünün siyasi eşitliğini ve Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki eşit haklarını gecikmeksizin teslim etmelidir. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı her zaman barış ve uzlaşıdan yana tavır alarak, çözüm yönünde açık bir irade sergilemiştir. Ancak bu durum, Kıbrıs Türk halkının haklarından her ne pahasına olursa olsun fedakarlık yapılacağı anlamına gelmez."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Mavi Vatan" vurgusuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı andı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından paylaştı mesajını... "KKTC'nin egemenliği ve haklarının korunması bugün daha önemlidir. Ecevit'i, Denktaş'ı, Erbakan’ı ve tüm şehit ile gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümü İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in de gündemindeydi.

ulusal.com.tr

Fatih sondaj gemisi Karadeniz'de Gündem "Tecavüz" fezlekesi Meclis'te: HDP'li Tuma Çelik için süreç nasıl işleyecek? Gündem Koronavirüsü atlatan doktor yaşadıklarını anlattı: "Salgın henüz bitmedi" Gündem Türk Zırhlı Muharebe Aracı HIZIR, Afrika yolunda Gündem