İran'da önemli buluşma

İran'da Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile başkent Tahran'da bir araya geldi. Türkiye'deki terör saldırılarını endişe verici olduğunu belirten Rafsancani, bazı kesimlerin iki ülke arasındaki ilişkileri zayıflatma peşinde olduğuna dikkati çekti.

Abone ol

Tahran'dan Türkiye-İran ilişkileri konusunda önemli mesajlar geldi. Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'i kabul etti. Rafsancani, görüşme sonrası açıklama yaptı, Türkiye'deki terör saldırılarının endişe verici olduğunu söyleyn Rafsancani, "Bir takım eller iki ülke arasındaki ilişkileri zayıflatma peşinde" dedi.

Rafsancani "Eğer İran ve Türkiye koordinasyon içinde hareket ederse bütün bu ülkelerdeki krizlerde olumlu etkiler oluşturabilir. İki ülkenin ilişkilerini bozmaya yönelik komplolara karşı tarihi ve kadim ilişkilerin zarar görmemesi için Türkiye ve İran arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bazı meseleler görüş ayrılıklarının doğal olduğunu vurguladı Rafsancani, Türkiye ve İran'ın bölgesel meselelerdeki rekabeti için "sebepsiz" dedi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Tekin ise Rafsancani'yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tekin, "farklı görüşlere sahip olmamız doğal ancak bölgesel meseleler hakkında ülkeler ve büyük güçler arasındaki istişare önemlidir. Aksi halde yabancı güçlerin bölgeye müdahalesine yol açarız" diye konuştu.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Tekin, nükleer anlaşmayla İran'ın bölgesel ve uluslararası meselelerde önemli rol oynayacağını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Sözde "özyönetim" ilan eden başkan tutuklandı Gündem Davutoğlu talimatı verdi: TSK'nın ihtiyaç duyduğu... Gündem HDP'den bakanlık yanıtı Gündem Son yolculuklarına uğurlanıyorlar Gündem