Miçotakis: "Fransa’dan 18 savaş uçağı alıyoruz"

Doğu Akdeniz'de Türkiye’ye karşı kışkırtma politikası sürdüren Fransa, şimdi de Yunanistan’a silah satmaya hazırlanıyor. Fransa ve Yunanistan arasında müzakereler tamamlandı. Atina Yönetimi, Fransa'dan 18 adet yeni nesil Rafale savaş uçağı alacak. 10 uçak için ön anlaşma imzalandı. Avrupa'da alıcı bulamayan 8 adet eski nesil uçak ise Yunanistan'a hibe edilecek.

Abone ol

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken, Atina Yönetimi, ordularını güçlendirme kararı aldığını duyurdu.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı birlikte hareket eden Fransa ve Yunanistan, 18 Rafale savaş uçağı alımına ilişkin müzakereleri tamamladı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Fransa’dan, 18 savaş uçağı, 4 deniz fırkateyni ve 4 de helikopter alacağını açıkladı.

Selanik'te konuşan Miçotakis, ayrıca, ordunun yeniden yapılandırılması çerçevesinde, 15 bin asker alınacağını ve savunma sanayisini daha fazla finanse edileceğini söyledi. Doğu Akdeniz'de yaşananlara atıfta bulunarak "Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirme zamanı geldi.

Yunan basını, 10 adet yeni nesil Rafale savaş uçağı için ön anlaşmanın imzalandığını yazdı. Fransa’nın, Avrupa'da alıcı bulamayan eski versiyon 8 savaş uçağını ise Yunanistan'a hibe edeceği belirtildi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, ilk kez bir Avrupa ülkesinin Rafale tipi savaş uçağı satın almaya karar verdiğini belirterek, kararı "memnuniyetle karşıladıklarını" söyledi. 1,5 milyar avroluk silah ve mühimmat satın almayı planlayan Yunanistan'ın bu planından en büyük kazancı Fransa sağlamış olacak.

Bakar Akar Kaş'ta, Yunan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu Meis'te Gündem Bakan Koca duyurdu: Seyahat etmeye çalışan 125 bin 246 kişi riskli olduğu için engellenmiştir Gündem AFAD, Polatlı'daki tarım işçilerine çadır dağıtacak Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macron senin zaten süren az kaldı Gündem