Sel can aldı: 1 kişi öldü, 3 kişi kayıp

Artvin 'in Yusufeli ilçesinde şiddetli yağış sonucu sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişi hayatını kaybetti. 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Erzurum'un Oltu ilçesinde etkili olan selde bir evi su bastı. Bazı yollar ile tarım arazileri zarar gördü.

Abone ol

Akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış etkisini arttırdı. Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya ve toprak kütleleri Artvin-Erzurum kara yolunu kapattı.

Sel ve heyelan sırasında bir kişi suya kapıldı. Vatandaşlar tarafından yaralı kurtarılarak hastaneye götürüldü. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. "Bir vefatımız var, şantiye çalışanlarımızdan. Bir ailemiz de kayıp, anne, baba ve bir çocuğuyla birlikte. Arama çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.

Şantiyede çok ciddi boyutta hasar olduğuna dikkati çeken Vali Doruk, birçok aracın çamur altında kaldığını söyledi. Baraj inşaatı çalışmasına engel olacak bir durumun olmadığını belirtti. Ancak özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde ciddi boyutta maddi hasar olduğunu söyledi. İşçilerin tahliyesinin yapıldığını belirtti.

Artvin-Erzurum kara yolunun kapalı olduğuna dikkati çeken Doruk, tünelin içinde çok miktarda rusubat olduğunu ve bunun temizlenmesinin zaman alacağını söyledi. Vatandaşlardan yolculuklarında başka bir güzergahı kullanmalarını istedi.

Bölgede AFAD ve jandarma ekipleri, iz takip köpekleriyle kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor. Ulaşıma kapalı Artvin-Erzurum kara yolunda temizleme çalışmaları da Karayolları ve baraj inşaatı yüklenici firması çalışanlarınca sürdürülüyor.

Erzurum'un Oltu ilçesinde de akşam saatlerinde etkili olan sağanak bir süre sonra şiddetini arttırdı. Sele dönüştü. Bir evi su bastı. Ayvalı Mahallesi'nde bazı yollar, bahçeler ile tarım arazileri zarar gördü.

Şanlıurfa'da 139, Gaziantep'te 8 ev karantinada Yurt Kurbanlıklar Ardahan'dan yola çıktı Yurt Yaylalarda terör yok, koyun sürüleri var Yurt Heybeliada'da orman yangını Yurt