Rusya'dan PYD açıklaması

Başbakan Davutoğlu'nun "Rusya Suriye'de PKK/PYD’ye silah yardımında bulunuyor" sözlerine Rusya'dan yalanlama geldi. Rusya'dan yapılan açıklamada "Suriyeli Kürtlere kesinlikle silah yardımı sağlamıyoruz" denildi. Bu arada Ankara'ya gelen Rus askeri heyeti, hava ihlalleri konusunda Genelkurmay ile bilgi paylaşımı yaptı

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu sözlerine Rusya'dan yanıt geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, PYD'ye silah gönderip göndermedikleri sorusına "'Elbette hayır" yanıtını verdi.

Paris’te PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim’le görüşmesine Türkiye'nin tepki göstermesini de şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Bogdanov “Salih Müslim Türkiye’ye de gitmişti.” ifadelerini kullandı. Bogdanov, Özgür Suriye Ordusu temsilcilerini Moskova'ya davet etmeye hazır olduklarını da belirtti.

Türkiye'nin kendilerine IŞİD'le mücadele konusunda destek vermesini umduğunu kaydeden Bogdanov ''Türkiye ile her konu hakkında çalışmaya hazırız. Yakın zamanda da dışişleri bakanlıklarımız arasında Suriye ve diğer konulara odaklanacağımız görüşmeler olacak'' dedi.

Bu açıklamaların hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Rusya'dan askeri bir heyetin hava ihlallerine ilişkin bilgi paylaşımı için Ankara'ya geldiğini açıkladı.

Açıklamada "Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov başkanlığındaki bir askeri heyet, Türk hava sahası ihlallerinin nedenlerini açıklığa kavuşturmak ve ihlallerin tekerrürünü önlemek maksadıyla alınan tedbirler hakkında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhına gelerek bilgi paylaşımında bulunmuştur." denildi.

ulusalkanal.com.tr

Putin: ABD'nin Suriye tutumuna anlam veremiyorum Dünya 'Erdoğan, Putin'le görüşmeyi planlıyor' Dünya Rusya: Türkiye ile yakın işbirliğine hazırız Dünya Rusya'dan önemli açıklama Dünya