Almanya’dan ABD’ye hatırlatma

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya’dan çekme kararı aldığı 9 bin 500 Amerikan askerini Polonya’ya kaydırılmayı gündeme getirdi. Konu, ABD Başkanı Trump ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda görüşmesinde ele alındı. Duda, “daha fazla ABD askerlerine ev sahipliği yapmaya hazır” dedi. Almanya ise ABD’ye Rusya-NATO Kurucu Eylemi’ni hatırlattı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya’daki askeri varlığını Polonya’ya kaydırıyor. ABD Başkanı Donald Trump, Almanya’dan çekilecek 9 bin 500 Amerikan askerinin muhtemelen Polonya’ya kaydırılacağını açıkladı.

ABD Başkanı olası asker kaydırma açıklamasını Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ( Andjey Duda) ile görüşmesinden sonra yaptı. Polonya Cumhurbaşkanı da ülkesine ABD askerlerinin konuşlandırılması olasılığını olumlu karşıladı.

Trump, Almanya’nın Rusya ile olan enerji işbirliğini de eleştirdi; “Almanya, Rusya'dan enerji almak için milyarlarca dolar harcıyor. Ama savunmaya gelince biz onları Rusya'dan korumak zorunda kalıyoruz” dedi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrezj Duda ise Trump’ın Almanya'dan asker çekme kararının yanlış olduğunu söyledi. Duda, “Polonya gerekirse daha fazla ABD askerlerine ev sahipliği yapmaya hazır” ifadesini kullandı.

Amerikan askerlerinin Polonya’ya kaydırılması olasılığı üzerine Almanya’dan ABD’ye bir uyarı geldi. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ( Annıgıret Kramp-Karınbağva), Rusya-NATO Kurucu Eylemi’ni gündeme getirdi. Kramp-Karrenbauer, “ABD eğer askerlerini Polonya’ya kaydıracaksa 1997’de imzalanan Rusya-NATO Kurucu Eylemi’ni hatırda tutmak önemlidir” dedi.

Çünkü Rusya-NATO Kurucu Eylemi belgesi Rusya’nın güvenliğini tehdit edecek ölçüde NATO üyesi ülkelerin kalıcı askeri güç konuşlandırmasının önüne geçiyor. Alman savunma bakanı, NATO ülkelerinin imzalanan anlaşmalara bağlı kalınmasını istedi.

ulusal.com.tr

Floyd protestoları 1. ayında Dünya Lufthansa Hava yolu çalışanları sokağa indi Dünya Rusya'da Zafer Günü geçidi yapıldı Dünya Libya'da Hafter katliamı Dünya