Yalçın Akdoğan: Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin barajı geçmek için açılımı feda ettiğini söyledi. PKK'nın da süreci istismar ettiğini belirten Akdoğan, "Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar" dedi.

Abone ol

Açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı'na açılımı ve HDP'nin tutumunu değerlendirdi. Akdoğan, açılımla ilgili HDP'yi suçladı, "barajı geçmek için çözüm sürecini feda ettiler" dedi.

Sürecin HDP ve PKK tarafından istismar edildiğini vurgulayan Akdoğan, bölgede güvenlik açığı doğduğunu belirtti.

Akdoğan, "Süreç içinde örgütün ve HDP'nin süreci istismar ettiği, bunu sayın Cumhurbaşkanımız da sayın Başbakanımız da söyledi. (...) Çözüm Süreci sırasında örgütün istismarıyla bir güvenlik açığı oluşmuştur. Alınan tedbirlerle bu güvenlik açığı giderilmektedir. Bu halkın talebi, kamu düzeninin de gereğidir." dedi.

"Süreç devam eder mi?" sorusuna yanıt veren Akdoğan, "Güveni tamamen yıktılar. Alavere dalavere yapan, sürece ihanet eden aktörlerle bu sürecin nasıl devam ettirileceği bu bir muammadır." İfadelerini kullandı.

Akdoğan, örgütün PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "silah bırakma" çağrısına uymadığını söyledi.

Akdoğan, Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar. Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti'yle koalisyona karşı… Külliyen bunlar yalan. Öcalan'ın adını kullanarak sürekli toplumu kandırıyorlar. Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon diye bir konu var mıydı ki Türkiye'de, Öcalan 'onunla yapın şununla yapın' desin. Bu yüzden büyük bir sorumsuzluk var. Öcalan bunları muhtemelen yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum, 'her şeyi mahvettiniz' diye." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı "IŞİD ile mücadele" gerekçesiyle bazı ülkelerin PKK'yı koruduğuna işaret etti. "Bunu biz bölgede kullanıyoruz diye bize karşı çıktılar" dedi.

ulusalkanal.com.tr

''Meclis'e uyumaya gitmiyorum'' diyen Uğur Işılak, Meclis'te uyudu Gündem AKP ile ABD arasındaki mutabakatın ayrıntıları ortaya çıktı Gündem PKK'da ağır kayıp: Operasyonların sonuçları netleşmeye başladı Gündem Bomba yüklü araç yakalandı Gündem