Erdoğan, Çin'e gidiyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çin’e gitmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklanan bilgiye göre, Erdoğan son anda bir değişiklik olmazsa 28 Temmuz’da Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çin’e resmi ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklanan bilgiye göre, son anda bir değişiklik olmazsa ziyaretin 28 Temmuz’da yapılacağını açıkladı.

Çin’le iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra bölgede yaşanan konularla ilgili görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.

Görüşmede Çin’in Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmasının da isteneceği ifade edildi. Çin’den kredi talebinde bulunulup bulunulmayacağı konusunda ise bir bilgi verilmedi.

Ayrıca görüşmelerde Çin’in Uygur’lara baskı yaptığı iddialarının ve Çin Türkiye arasındaki Füze Anlaşmasının da ele alınması bekleniyor.

Ziyaretin sonbaharda Türkiye’de yapılacak G20 toplantısı öncesi G20 ülkelerine gitme planı kapsamında ele alındığı ifade ediliyor. Ancak Erdoğan’ın Çin ziyaretinde açıklanmayan gündem maddelerinin olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Ülkücülerin yaptığı eylemlere ülkücü camiadan önemli itiraz Gündem TSK'dan dikkat çeken mesaj! Gündem Mao'nun Atatürk'e verdiği değer Gündem PKK yeniden Amanoslar'da! İşte istihbarat raporuyla ilgili ayrıntılı bilgiler Gündem