'Reis' filminin yapımcısı Ali Avcı, FETÖ'den gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hayatını konu alan "Reis" filminin yapımcısı, 15 Temmuz'u anlatan "Uyanış" filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, FETÖ üyeliğinden gözlatına alındı. Avcı'nın evine yapılan baskında bir başka FETÖ soruşturmasında firari olan "Bylock" kullanıcısı Fethullah Karabiber de yakalandı.

Abone ol

"Reis" filmiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hayatını, "Uyanış" filmiyle de 15 Temmuz'u anlatan yapımcı ve yönetmen Ali AvcıFETÖ üyeliğinden gözaltında...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı, Bağcılar'daki evine baskın yapıldı.

Polis tarafından evde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi kovalamaca sonucu yakalandı. Şüpheli şahıs kendini polise Hasan Aslan olarak tanıttı.

Yapılan incelemede şahsın FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Karabiber'in "Bylock" kullanıcısı olduğu belirtildi.Gözaltına alınan 2 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.

"Reis" filminin yapımcısı olan Ali Avcı'nın yönettiği "Uyanış" filminin geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayanmış ve Erdoğan'ın ailesindeki herkes darbeciler tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü.

Avcı, 2010 yılında ise FETÖ lideri Fethullah Gülen'in hayatının anlattığı Eşrefpaşalılar filmini çekmişti.

ulusal.com.tr

Tarihi camiilerde mahyalı mesaj Gündem Kilis'te askeri personelin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı Gündem Tunceli Valiliği: Bulunan erkek cesedi Necmettin öğretmene ait olabilir Gündem Gaziantep'de canlı bomba yakalandı Gündem