Dolar 2.60 liranın üzerine çıktı

Amerika Merkez Bankası tutanakları açıklandı. Tutanağın açıklanmasının ardından dolar yukarı yönlü harekete geçti. Güne 2,60'ın üzerinde başlayan dolar daha sonra 2,59 seviyelerine geriledi.

Abone ol

Amerika Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği Mart ayı Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları Türkiye saati ile dün akşam 21'de açıklandı.

Tutanaklara göre FED üyeleri Haziran'da faiz artırımı konusunda ikiye bölündü. Bazı FED yetkilileri dolar ve petrolü gerekçe göstererek faiz artışının daha ileri tarihe bırakılmasını istedi. Bazı üyeler ise ekonomik veriler kapsamında ilk faiz artırımının Haziran'da yapılması gerektiğini savundu.

FED'de gösterge faiz oranı konusunda yaşanan ikilem, Türkiye'de doları yukarı yönde harekete geçirdi. Tutanakların açıklanmasından önce 2.58 - 2.59 aralığında hareket eden dolar, 2.6025'e kadar yükseldi. Dolar daha sonra 2,59 seviyesine geriledi.

Dolar için bu haftaki bir başka kritik nokta, Moodys'un yarın açıklanması beklenen Türkiye kredi notu olacak.

ulusalkanal.com.tr

Liman işçisi: İşe geri alınana kadar sendikadan ayrılmıyoruz Ekonomi Beklenen af çıkmadı Ekonomi Türkiye'de yabancı gayrimenkul satışı arttı Ekonomi ''Siyasette Eşit Katılım Yoksa Gerçek Demokrasi Yoktur'' Ekonomi