CIA Türkiye'de gizli büro kurdu

CIA Türkiye'de gizli bir büro kurdu. Büronun adı "Askeri Operasyonlar Komutanlığı". Körfez ülkelerinden gelen paralar bu kanalla Suriye muhalifetine dağıtılıyor. Gizli "CIA Karargahı'nın hedefi de muhalifleri eğiterek IŞİD'e karşı kara operasyonunda kullanmak.

Abone ol

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'nın Türkiye’de gizli bürosusun olduğu iddia edildi. New York Times Gazetesi, Reyhanlı mahreçli haberinde CIA ajanlarının Suriye sınırına yakın bir yerde gizli bir büro kurduğunu yazdı. Habere göre gizli büronun görevi, Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan muhalifleri IŞİD harekatına hazırlamak.

Türkiye'deki gizli CIA bürosu, “Askeri Operasyonlar Komutanlığı” olarak çalışıyor. İslamcı gruplara silah sağlama, maaş ve eğitim verme gibi işler bu karargahtan yürütülüyor.

Haberde Suriye ordusuyla savaşan bu grupların ABD komutasına girseler dahi öncelikler konusunda ABD'yle ayrıştıklarına dikkat çekildi.

Gazeteye konuşan ve ABD'nin gizli bürosondan maaş aldığını belirten Hazm örgütü lideri Hamza el Şimali, kendi hedeflerinin IŞİD değil, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad olduğunu söyledi.

"Hamza el Şimali- Hazm örgütü- "ÖNCELİĞİMİZ IŞİD DEĞİL, ESAD"

"Uluslararası toplumun önceliği IŞİD ile mücadele ise, Esad’ı devirmek de bizim başlıca hedefimiz olmaya devam ediyor"

CIA'nın başında olduğu örtülü programın Suriye'de savaşan terör örgütleri arasından "denetimden geçenleri"i kapsadığı belirtildi. Ayrıca Suudi Arbabistan gibi ülkelerden gelen paraların dağıtımının da Türkiye'deki bu "gizli büro" tarafından yapıldı kaydedildi.

Haberin devamında CIA programının uygulanmasıyla birlikte Türkiye'nin sınırdaki kontrolü sıkılıaştırdığı bilgisine yer verilirken, ABD'nin bu şekilde 5 bin Suriyeli muhalifi silahlandırılmak istediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan rehine açıklaması Gündem 'Atatürk'e diktatör diyenler haindir' Gündem Çarpıcı iddia! 'Rehine sayısı 49 değil' Gündem Böyle çocuk mu sevilir! Gündem