PKK cephesinde neler oluyor

Peki PKK cephesinde neler oluyor? PKK, "artık yol kapatmayacağız" diyor. Güvenlik güçlerine teslim olan 3 PKK mensubu ise "eylemlerin köylere ineceğini" söyledi. Bu arada PKK'nın yol kesme ve adam kaçırma eylemleri de devam ediyor.

Abone ol

23 gündür kapalı olan Diyarbakır-Bingöl Karayolu PKK'nın eylem yöntemini değiştirmesi nedeniyle açıldı. PKK artık yol kapatma eylemi yapmayacaklarını açıkladı.

Ancak Doğu ve Güneydoğu'da eylemler köylere kadar inecek. Van'ın Çaldıran ile Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'nde 3 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Silah zoruyla kaçırıldıklarını belirten PKK'lıların "örgütün önümüzdeki süreçte köylere inip halkı ayaklandırmayı ve karakol yollarını kesmeyi planladığını söylediği" belirtildi.

Öte yandan pkk'nın yol kesme ve adam kaçırma eylemleri de devam ediyor. Hakkâri Yüksekova'da Kepre Yaylası'na süt sağmaya giden kadınları taşıyan minibüsün şoförü, aracıyla birlikte PKK tarafından kaçırıldı. Aracın yakıldığı, kaçırılan kişinin PKK'lıların elinde olduğu belirlendi. 3'üncü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı Komandoları Aktütün'de hava destekli operasyon başlattı.

Bir yol kesme haberi de Tunceli'den geldi. Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunu kesen PKK'lılar, jandarma karakolu inşaatına hazır beton taşıyan 5 mikser aracını durdurdu. Araçları yolu kapatacak şekilde park ettikten sonra ateşe veren teröristler 5 sürücüyle birlikte bir şirket yetkilisini kaçırdı. 4 şoförü serbest bırakan teröristler, önceki gün de Tunceli-Ovacık karayolu kapatmış yola bomba düzeneği tuzakladıktan sonra bölgeden kaçmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Perinçek: Çankaya Savaşı başlamıştır! Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kaybedecek! Gündem F tipinin İhsanoğlu sevinci Gündem IŞİD teröristleri Maliki'nin en önemli komutanını esir aldı Gündem Loğoğlu'ndan IŞİD açıklaması Gündem