Kumpasçı hakim ve savcılar hakkındaki iddianame hazır

İstanbul Başsavcılığının FETÖ'cü hâkim ve savcılara yönelik soruşturmasında ilk iddianame hazırlandı. Başsavcıvekili Cihan Kansız, Savcı Hikmet Usta, hâkimler Mehmet Ekinci ile Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtildi. Zanlıların 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Abone ol

Bir döneme damga vuran kumpas davalarının FETÖ'cü savcı ve hakimlere yönelik soruşturmada ilk iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.

227 sayfalık iddianamede, kapatılan özel yetkili cumhuriyet savcılıkları ve mahkemelerde görev yapan,"Ergenekon", "Balyoz", "Askeri Casusuluk", "Odav TV", "Futbolda Şike", "17/25 Aralık", "Selam Tevhid", "MİT tırları", "yasa dışı dinleme", "Tahşiye", "usulsüz tahliyeler" gibi soruşturma ve kovuşturmalarda yer alan Cihan Kansız, Mehmet Ekinci, Sedat Sami Haşıloğlu, Metin Özçelik, Mustafa Başer ve Hikmet Usta'nın da aralarında bulunduğu 25 şüpheli yer aldı.

İddianamede, şüphelilerden 5'i Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen "Selam Tevhid'de kumpas" davasında olmak üzere 12'sinin tutuklu olduğu, 13'ünün de "firari" olarak arandığı belirtildi.

Firari hakimler Sedat Sami Haşıloğlu, Durmuş Yiğit, Eşref Aksu; Hadi Çağdır, Mehmet Ali Uysal, Mustafa Boz, Nurullah Çınar, Cihan Kansız, İsmail Tandoğan, Hikmet Usta, Davut Bedir, Gökmen Demircan ve Yakup Hakan Günay.

Şüphelilerin Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen "Selam Tevhid'de kumpas" davasında yargılandıkları, bu nedenle dosyaların birleştirilmesi talep edilen iddianame İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı'ndan yeni seçim sistemi çıkışı Gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Suriye saldırısını destekledi Gündem Erdoğan'ın mitingine giden otobüs devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var Gündem İstanbul'da IŞİD'e yönelik operasyon Gündem