4 ülkeye uçuşlar askıya alındı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alındı. Kararın İngiltere'de virüsün mutasyona uğraması ve bulaşma hızının artması sebebiyle alındığı belirtildi.

Abone ol

İngiltere'de Kovid-19 virüsünün mutasyona uğrayarak bulaşma hızının ciddi oranlara artması sebebiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşları durdurma kararı alındığını açıkladı.

Bakan Koca, henüz yolda olan uçuşlar hakkında da açıklamada bulundu, yolcuların endişelenmemesi gerektiğini ve yolculara koronavirüs testi ve karantina kurallarının uygulanacağını vurguladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ise ''Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir'' denildi.

Bir açıklama da Türk Hava Yolları'ndan (THY) geldi. THY resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Uçuşlarımızı geçici olarak askıya aldığımız ülkelerden halihazırda gerçekleştirilmekte olan uçuşlarda bulunan tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Yetkili makamlar koordinasyonu ile tüm tedbirler alınmaktadır.'' açıklamasını gerçekleştirdi.

THY Genel Müdür Bilal Ekşi de 4 ülkeden Türkiye'ye uçuşların durdurulmasına ilişkin Twitter üzerinden, ''Hiçbir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiçbir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir.'' ifadelerini kullandı.

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarında füze saldırısı Gündem Mahir Ünal çıplak arama iddialarıyla ilgili konuştu: ''CHP, HDP ve FETÖ'nün yalanlarına sarılıyor'' Gündem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Sağlık alt yapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu ortadadır'' Gündem KKTC'de yeni hükümet güvenoyu aldı: Başbakan Saner'den iş birliği vurgusu Gündem