ABD'de bir siyahi daha öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahi Rayshard Brooks’un ölümünün ardından önemli bir gelişme yaşandı. Brooks’u öldüren polisin görevine son verildi. Brooks’un otopsi raporunda da olay cinayet olarak tanımlandı.

Abone ol

Amerika'da siyahi Rayshard Brooks’un polis tarafından öldürülmesi ırkçılık karşıtlığı ve polis şiddeti tartışmalarını tekrar körükledi.

Atlanta Emniyet Müdürlüğü, Rayshard Brooks’a ateş ederek öldüren polis memuru Garrett Rolfe’in görevine son verildiğini duyurdu.

Olay yerinde bulunan diğer polis memuru Devin Brosnan ise idari izne çıkarıldı.

Atlanta Emniyet Müdürlüğü ve kent yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatırken, yetkililer olayın kapsamlı şekilde araştırılacağını açıkladı.

Olayın duyulmasının ardından kentte büyük protestolar yaşanmış ve Atlanta Polis Şefi Erika Shields istifa etmişti.

Siyahi Rayshard Brooks’un otopsi raporu açıklandı. Rapora göre Brooks'un organlarındaki yaralardan ve kan kaybından öldüğü belirtildi. Raporda olay, cinayet olarak tanımlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde işler Başkan Donlad Trump’ın istediği gibi ilerlemiyor. Göstericilerin Capitol Hill’deki otonomi ilanı Trump’ın Washington Valisi’ni uyarmasına rağmen devam ediyor. Polisin çekildiği bölgede göstericiler çadır kurdu.

Öte yandan ABD’nin California eyaletinde ağaçlarda asılı bulunan 2 siyahi intihar edip etmediğini araştırılıyor.

ulusal.com.tr

Yunanistan'da mülteciler meydanlarda sabahlıyor Dünya İran'da can kaybı artıyor Dünya ABD’ye ait F-15 savaş uçağı düştü Dünya ABD'nin 21 eyaletinde rekor artış Dünya