Çarşı köy okullarına koşuyor

Toplumsal olaylara ilgisiyle bilinen, Haziran Direnişi'ne de önemli katkılarda bulunan Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor

Abone ol

Derya Derviş / Aydınlık

Beşiktaş'ın sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan ünlü taraftar grubu Çarşı, şimdi de köy okullarında okuyan öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Türkiye'deki haksızlıklara karşı her zaman dimdik duruş sergileyen Çarşı taraftar topluluğu, bir kez daha kalitesini açığa çıkarıyor.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, toplumsal olaylara gösterdiği hassasiyetle tanınır. Yeni bir projeyle, bir kez daha Türkiye'deki toplumsal sorunları ne kadar önemsediklerini ve çözümler için çalıştıklarını ortaya koyuyorlar. Çarşı'nın 'Köy Okullarına Yardım Projesi' kapsamında hiç kullanılmamış mont, bot, atkı, bere, okul çantası, kırtasiye vb. eşyalar köy okullarına yollanıyor. Hedefi 140 köy okulu olan Çarşı, kampanyanın devam ettiğini ve 110 okulun paketleme işini tamamladıklarını geriye kalan 30 okuluda 30 Aralık tarihine kadar tamamlayacaklarını açıkladılar.

Gelen yardımları, Ataşehir- Örnek Mahallesinde kiraladıkları bir depoda toplayan Çarşı grubu gelen eşyaları okullara ve mevcut öğrenci sayısına göre paketliyor. Haftanın her gününde ve saatinde gönüllüler harıl harıl paketleme işinde çalışıyorlar.

'Yardım her kesimden geliyor'

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz gurup sözcüsü Metin Yılmaz yaptığı açıklamada, "Bu ilk değil. Çarşı, bir günde böyle olmadı. Belki de kuruluşundan beri bu tarz olaylara karşı duyarlılığını sürdürüyor. Köy okullarına yardım kampanyasını belirli sayıda arkadaş başlattık. Önce gereken resmi izinleri aldık ve sosyal paylaşım sitelerinden duyurduk. Çığ gibi yardım gelmeye başladı. Yardım sadece Çarşı ve Başiktaş taraftarlarından değil her kesimden geliyor. Bu da futbolun sadece futbol olmadığını, sosyal yardımlaşmanın ve birleşmenin bir aracı olduğunuda ortaya koyuyor. Çarşı'nın yaptığı bu örnek bir davranış, ülkemizdeki taraftarlar kültürüne olumlu bir etki yaptığını düşünüyorum."

'Kargoyla ya da Kızılay aracılığıyla'

Kesinlikle para almadıklarını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: "Gelen yardımlar ya kargo ile geliyor veya kişiler kendileri getiriyorlar. Burada paketleme işinde çalışanlarda gönüllü olarak çalışıyorlar. İstanbul'a yakın okulların paketlerini kendi olanaklarımızla götürüyoruz, fakat uzak olan okulların paketleri bir arkadaşımızın gözetiminde kargoyla veya Kızılay ile gönderilecek. Herkesin bu kampanyamıza omuz vermesini istiyoruz. Kampanya ilgili detayları sosyal paylaşım sitelerinden 'çarşı köy okullarına koşuyor2' başlığında takip edeblirler . "

Sahte belgeyle vurgun Gündem CHP'den dershane açılımı Gündem AKP-BDP Komisyon raporu: Suçlu Cumhuriyet! Gündem Vurguna Bakanllık onayı Gündem