Tugay Şen: 15 Şubat'ta Vatanda birleşiyoruz

İzmir’de İşçi Partisi Balçova İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltılı toplantıya İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş ve CHP İzmir Eski İl Başkanı Turan Karakaş da katıldı

Abone ol

Özlem Haktanırlar/Aydınlık

İzmir’de İşçi Partisi Balçova İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltılı toplantıya İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş ve CHP İzmir Eski İl Başkanı Turan Karakaş da katıldı. Yüzlerce yurttaşın bulunduğu etkinlikte Balyoz tertibinden yargılanan Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Eski CHP İzmir İl Başkanı Turan Karakaş neden İşçi Partisi’ne üye olduklarını anlattılar ve Atatürk devrimlerinden yana herkesi İşçi Partisi’ne üye olmaya çağırdılar. İl Başkanı Tugay Şen de halkı 15 Şubat’ta yapılacak “Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı”na davet etti. Şen, 15 Şubat’ta toplanacak kurultayda Partilerine çok önemli katılımlar olacağını belirterek “15 bin kişilik Ankara Arena salonundan ilan edeceğiz! Milli Hükümet yürüyüşünün son etabını başlatıyoruz” diye konuştu.

‘BİZ ÜNİFORMASIZ DA MÜCADELE EDERİZ’

İşçi Partisi Balçova İlçe Örgütü’nün düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen yurttaşlar Türkiye’nin gündemi ve yaklaşan seçimler üzerine konuştu. Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, “İşçi Partisi’ne üye olmamın en önemli nedeni parti tüzüğünde yer alan Atatürk ilke ve devrimlerinin tamamlanmasıdır. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri üniformalı ya da üniformasız mücadele ederiz. Benim üniformamdaki yıldızları alabilirsiniz ama Atatürk ve vatan sevgimi alamazsınız” dedi.

CHP’DE BÖLÜCÜLÜK DİNCİLİK, MANDACILIK

İşçi Partisi’ne katılmasının nedeninin CHP yönetimindeki bozulmalar olduğunu dile getiren Turan Karakaş ise, “Kuvayi Milliye’ye saldıran 3 güç vardır: Bölücülük, dincilik, mandacılık. Bugün CHP yönetimi içinde bu üç güç de var. Bu noktada CHP tabanını uyarmak ve Altı Ok’u gerçekten savunan İşçi Partisi’ne çağırmak da bizlere düşüyor” diye konuştu.

Son olarak söz alan İl Başkanı Tugay Şen, İzmirlilere 15 Şubat’ta yapılacak Milli Hükümet İçin Birlik Olağanüstü Genel Kurultayı hakkında bilgi verdi. Şen, “1908’den 1940’a kadar devrimci, halkçı, milliyetçi birdi. Altı Ok, bu birliğin programıydı. Küçük Amerika süreciyle bu üçü birbirinden ve özünden koparıldılar. İşçi Partisi, bugün bu üç kökün birleştiği partidir” dedi.

13 Mart'ı beklemedi! Gündem Erdem Başçı taşındı Gündem Erdoğan'dan hükümete ince mesajlar! Gündem 'Arınç'ın sözleri Erdoğan'a örtülü bir suçlama ve bir ikazdır' Gündem