Son 20 yılın en verimli sezonu
MUŞ'ta havaların bu yıl yağışlı olması üzüm rekoltesini yükseltti. Son 20 yılın en verimli sezonunu yaşayan üretici sevinçli.
Bağ sahiplerinden Celal Toplu, yYetiştirdikleri organik Muş üzümünün Türkiye Bağcılar Federasyonu tarafından aroması ve tadı bakımından Türkiye'nin en iyi üzümü seçildiğini söyledi. Toplu, midede şişkinlik yapmayan, şaraplık üzümlerin kısa sürede tükendiğini, bu yıl rekoltenin 150 ton olması beklendiğini kaydederek şöyle dedi:
"İklim koşulları bu yıl çok güzeldi. Bu nedenle son 20 yılın en verimli sezonu oldu. Türkiye'de 1500 çeşit üzüm olduğunu açıklayan Bağcılar Federasyonu aroması ve tadı bakımından en iyi üzümün ise Muş üzümü olduğunu duyurdu. Midede şişkinlik yapmayan, şaraplık üzümün kilosu 3 liradan kısa sürede tükendi. Üzümün yenilerek tüketilmesi dışında pestil veya sucuğunu da yapan oluyor." (DHA)