Dışişleri'nden Trump'ın 1915 olayları açıklamasına tepki

ABD Başkanı Trump, 1915 olaylarıyla ilgili ilk kez mesaj yayınladı. Daha önce konuyla ilgili hiçbir açıklaması olmayan Trump da tıpkı eski başkan Obama gibi "soykırım" ifadesi yerine "büyük felaket" anlamına gelen "Meds Yeghern" dedi. Trump’ın açıklamasına Türk Dışişleri Bakanlığından tepki gecikmedi. Bakanlık, ABD’nin tek taraflı anlatılara itibar etmemesini istedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Ermeniler tarafından 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan'a ilişkin Ermenice "Büyük Felaket" anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı.

Trump, 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, 20. yüzyılın en büyük toplu katliamlarından olan Meds Yeghern'de acı çekmiş olanların anısını hatırlıyoruz” dedi.

“Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tarihin hatırlanması gerektiğini” belirten Trump, “Bu sancılı maziyi kabul etme ve onunla hesaplaşma yolunda Türklerin ve Ermenilerin gösterdikleri çabaları memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Trump’ın bu açıklamasına Türk Dışişleri Bakanlığından tepki gecikmedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD başkanı Trump’ın “1915 Olayları” hakkında yaptığı açıklamadaki yanlış bilgi ve tanımlamaların, bilgi kirliliğinden kaynaklandığının düşünüldüğü belirtildi.

Bazı Radikal Ermeni çevrelerin yıllar içinde ABD'de propaganda yaptıkları vurgulanan açıklamada, ABD’nin tek taraflı tarih anlatılarına itibar etmemesi istendi.

Yeni ABD yönetiminin daha özenli hareket etmesi gerektiğini savunan Dışişleri Bakanlığı, “tüm tarafların acılarını dikkate alan bir yaklaşım benimsemesini bekliyoruz” İfadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Tunceli'de terör operasyonu Gündem Bingöl'de terör operasyonu Gündem Murat Dağlı, uçuşta görev alacak teknisyen listesinde değişiklik yapmış Gündem İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapanacak Gündem