ABD ile birlikte yapılacağı ileri sürülen operasyonun ayrıntıları basına sızdı

Türkiye ile Amerika'nın birlikte yapacağı ileri sürülen Cerablus operasyonuyla ilgili ayrıntılar basına sızdı. Bu bilgilere göre İncirlik'ten kalkan uçaklar Cerablus-Azez arasındaki IŞİD mevzilerini havadan vuracak. IŞİD'ten temzilenen bölgelere ise ÖSO ve Muhalif Türkmenler yerleştirilecek.

Abone ol

Suriye'nin Cerablus bölgesine yapılacağı belirtilen operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. IŞİD'ten temizlenecek bölgeye ÖSO ve Türkmenlerin yerleştirileceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, PYD'nin kontrolündeki Suriye sınır hattının güvenli olduğunu ileri sürmüş ve 98 km'lik Cerablus-Azez hattının da bu operasyonla güvenli hale getirileceğini söylemişti.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi operasyonun merkezinde ÖSO ve Türkiye'nin kontrol ettiği Türkmenlerin bulunduğunu yazdı. Plana göre İncirlikten kalkan Türk ve Amerikan savaş uçakları Kerry'nin bahsettiği Cerablus-Azez hattındaki IŞİD mevzilerini vuracak. IŞİD'ten boşalan bölgelere de ÖSO ve Türkmenler yerleştirilecek. Operasyonun Mare hattının güneyinden başlayacağı belirtildi.

Planda PYD'ye iilşkin bir önlemden bahsedilmemesi ise dikkat çekti. Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlşkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sencer İmer, operasyon sonrası için PYD tehlikesine diikkat çekti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu IŞİD'e karşı Türkiye'nin bazı planlarının olduğunu belirtti. "IŞİD'in sınırlarımızda varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz " diyen Sinirlioğlu, IŞİD'le mücadele çerçevesinde ABD ile çok yakın bir işbirliğimiz var ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Eczacıbaşı: Kapitalizm insanlık için istenen sonuçları veremedi Gündem Adliye müdürü olmak istiyorsanız bunları bilmeniz gerekiyor Gündem ABD ile Türkiye Suriye sınırının 98 kilometrelik bölgesine nasıl operasyon yapacak? Gündem Hekimler eylemde: Angarya işlerde çalıştırılıyoruz Gündem