Meme kanserini gören mobil uygulama geliştirildi

İsviçreli bilim adamları, yeni bir buluşa imza attı. Kadınlarda sıklıkla görülen meme kanseri belirtilerini tespit eden mobil telefon uygulaması geliştirdi. Bu uygulama meme kanseri hakkında bilgi veriyor ve kadınların tek başlarına ilk tetkiki yapmalarına da yardımcı oluyor.

Abone ol

İsviçreli bilim adamları meme kanserini tespit eden mobil telefon geliştirdi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre kadınların en büyük sağlık sorunlarından biri olan meme kanseri için faydalı bir buluş yapıldı. Zürihli jinekologlar Brustselbst Check adında bir telefon uygulaması icat etti ve söz konusu telefon meme kanserine karşı dijital röntgen görevini gördü.

Uygulama şöyle çalışıyor. Önce göğüs fotoğrafı çekilerek analiz edilmesi için telefona yükleniyor. Bu görüntüler göğüs yapısındaki ve deri altındaki doku bozulmalarının saptanmasını sağlıyor. Belirli zaman aralıklarıyla çekilen fotoğrafların karşılaştırılması da kadınlara ön teşhis imkanı sağlıyor.

Proje çalışanlarından Dr.Brida von Castelberg her kadının hormonal vücut değişimlerini takip etmesi gerektiğini ve uygulamanın bunu kolaylaştıracağını belirtti.

Uzmanlar, her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin önemli olduğunu sıkça vurguluyor.

ulusalkanal.com.tr

Dikkat! Bakanlık tehlikeli ürünleri açıkladı! İçinde şampuan da var bebek pudrası da... Sağlık Öğrenciler dikkat! Bugün son gün Sağlık 250 bin kontenjan boş kaldı Sağlık ÖSYM ek yerleştirme tarihlerini açıkladı Sağlık