ABD'yi zor günler bekliyor

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Amerika’yı zor günlerin beklediğini bu kez de Kongre’de söyledi. Powell, “Üretim ve istihdam salgın öncesi seviyelerinin çok altında kalıyor ve toparlanmanın zamanlamasıyla gücüne ilişkin ciddi belirsizlik devam ediyor" dedi.

Abone ol

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın, ABD Kongresi'nde iki gün sürecek yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumu başladı. Powell, ABD’nin ciddi bir belirsizliğin içine sürüklendiğini ifade etti.

FED Başkanı Powell, “Üretim ve istihdam pandemi öncesi seviyelerinin çok altında kalıyor ve toparlanmanın zamanlamasıyla gücüne ilişkin ciddi belirsizlik devam ediyor" dedi.

Pandemi sonrası toparlanma sürecinin küçük işletmeler için riskler doğurduğunu belirten FED Başkanı, Amerikan ekonominsin durumun anlattı. Powell, “küçük veya orta ölçekli bir işletmeler iflas ederse, o işletmeden daha fazlasını kaybetmiş oluruz. Bu işletmeler ekonomimizin kalbidir” ifadelerini kullandı.

FED Başkanı Powel, kötü gidişatı durdurmak için tüm araçlarını kullanmaya kararlı olduklarını yineledi.

ulusal.com.tr

Trump'tan polis reformuna imza Dünya ABD halkı mutsuz ve umutsuz Dünya Japonya ihracatına virüs darbesi Dünya ABD'den Suriye'ye "Sezar" yaptırımı Dünya