Milli devlet değil Y-CHP bitti!

Abone ol

Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller, Ulusal Kanal Genel Müdürü Turhan Özlü'nün Kaynak Yayınları'ndan çıkardığı Y-CHP kitabını köşesine taşıdı.

Yazısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun "ulus devletin miadı doldu" sözlerini hatırlatarak başlayan Güller, "Bekaroğlu'nun bu açıklaması ajanslara düşünce biz de haliyle sosyal medyadan eleştirdik. CHP'li dostlarımız, tıpkı geçen hafta Aydınlık gazetesinde yaşanan o tartışmadaki gibi davranarak, “neden CHP'yi eleştirip duruyorsunuz” diye tepki gösterdiler. " ifadesini kullandı.

Tepki gösterenlere Turhan Özlü'nün Y-CHP kitabını okumayı tavsiye eden Güller, "Değerli ağabeyim Turhan Özlü işte bu dönüşümü inceledi. Silivri zindanlarındayken başladığı bu büyük dosyayı çok önemli bir başucu kitabına dönüştürdü. İncelenen binlerce sayfa belgenin, yüzlerce haber küpürünün ve tüm bunları yerli yerine oturtabilmek için yüzyıla yaklaşan CHP tarihinin analiz edildiği bu büyük çalışmayı “bize kızan dostlarımıza” özellikle tavsiye ediyoruz. " dedi.

Güller'in yazısı şöyle:

Milli devlet değil Y-CHP bitti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu “ulus devletin miadı doldu” dedi!

Peki CHP ne? CHP milli devleti kuran parti değil mi?

CHP'nin tepe yöneticisi “milli devlet bitti” derken, aslında “CHP de bitmiştir” demiş olmuyor mu?

Oluyor ve aslında şu önemli gerçeğin bir yanını itiraf ediyor: Milli devlet değil ama CHP, daha doğrusu Y-CHP bitti!

Y-CHP: ATATÜRK 1930'DA KALDI

Bekaroğlu'nun bu açıklaması ajanslara düşünce biz de haliyle sosyal medyadan eleştirdik. CHP'li dostlarımız, tıpkı geçen hafta Aydınlık gazetesinde yaşanan o tartışmadaki gibi davranarak, “neden CHP'yi eleştirip duruyorsunuz” diye tepki gösterdiler.

Onlara da belirttim, buradan da vurgulayayım: Bu durumdaki CHP'yi eleştirmeyip de ne yapalım, “milli devlet bitti” diyen CHP yöneticilerini alkışlayalım mı, bizden bunu mu istiyorsunuz?

Hayır, biz bunu yapmayacağız. AKP'nin alkışladığı “milli devlet bitti” uydurmasını, CHP'li dostlarımızı üzmek pahasına biz eleştireceğiz ve CHP'nin Genel Merkezi'ne inat, “milli devlet bitmedi” diyeceğiz!

Ve CHP'li dostlarımızı da, 2000'lerin başında “milli devlet bitti” saçmalığını ortaya atan NeoCon'ların bile bir kısmı özür dileyip bu tezi geri almışken, tezin şu saatte CHP'nin en üst katından dillendirilmesini sorgulamaya çağıracağız!

Bakın “milli devlet bitti” tezi herhangi bir CHP'linin herhangi bir lafı değildir. Bugün CHP'de “Türkiye'yi bu hale milliyetçilik getirdi” diyen CHP'li milletvekilleri ve yöneticiler bile vardır!

Sanırsın CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk milliyetçi değildi ve sanırsın CHP'nin bayrağındaki ve programındaki Altı Ok'tan biri milliyetçilik değil!

Bunu anımsattığımızda verilen “onlar 1930'da kaldı” yanıtı ise aslında yine en başta söylediğimizi teyid ediyor: Asıl biten Y-CHP'dir!

CHP OK'SUZ PARTİ

CHP'de sadece Altı Ok'tan milliyetçilik mi ayaklar altında?

Laiklik? Rafa kalkmış türbanı “AKP'nin kozunu elinden alacağız” diyerek ta ilkokullara kadar kim soktu? Atatürk'ün kapattığı “tekke ve zaviyeler açılsın” diyen kim? Tarikat ve cemaatlere sivil toplum kuruluşu muamelesi yapan kim?

Devletçilik? Ekonomide serbest piyasacılığı savunan ve özelleştirmeleri alkışlayan kim?

Cumhuriyetçilik? Halkçılık? Hele de devrimcilik?

Uzatmayalım: “Türkiye'yi bu hale ulusalcılık-milliyetçilik getirdi” diyen, “ulusal, milli devlet bitti” diyen CHP yöneticileri, bize milliyetçilik ve milli devletin değil fakat Y-CHP'nin bittiğini göstermektedir.

O nedenle hiç lafı dolandırmadan belirteceğim: Evet Y-CHP bitti ama Altı Ok'u program olarak hakkıyla savunan Vatan Partisi var!

Vatan Partisi milli devleti savunacak ve tıpkı Mustafa Kemal gibi arasız devrimlerle milli devleti yeniden inşa edecektir!

TURHAN ÖZLÜ'NÜN Y-CHP KİTABI

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Genel Başkanı olması ve bir kaç yılda partinin en üst katını Altı Ok'a düşman isimlerle doldurabilmesi aslında sıradan bir olay değildir.

Kasetten bu yana CHP nasıl bir dönüşüm geçirdi? Nasıl Yeni-CHP oldu? Nasıl Yeni Anayasa çalışmasına ve Kürt Açılımı'na dahil edildi? Yeni-CHP laiklik ilkesini nasıl terketti? Yeni-CHP milliyetçilik ve milli devlet karşıtlığına nasıl konumlandırıldı? Ve en sonunda Ergenekon tertiplerindeki polis şeflerinin bile milletvekili aday adayı olabildiği bir duruma nasıl gelebildi?

Bu dönüşümü saptayabilmek sadece CHP için değil, Türkiye için de hayatidir.

Değerli ağabeyim Turhan Özlü işte bu dönüşümü inceledi. Silivri zindanlarındayken başladığı bu büyük dosyayı çok önemli bir başucu kitabına dönüştürdü. İncelenen binlerce sayfa belgenin, yüzlerce haber küpürünün ve tüm bunları yerli yerine oturtabilmek için yüzyıla yaklaşan CHP tarihinin analiz edildiği bu büyük çalışmayı “bize kızan dostlarımıza” özellikle tavsiye ediyoruz.

Turhan Özlü'nün Kaynak Yayınları'ndan çıkan “Y-CHP” kitabını okuyun ve bize değil, “milli devlet bitti” diyen yöneticilerinize kızın!

ulusalkanal.com.tr

Galatasaray Başkanı hastaneye kaldırıldı Gündem 3 Devrim Yasası kabul edileli 91 yıl oldu Gündem Türkiye ile Türkmenistan ortak bildiri imzaladı Gündem Fırat Çakıroğlu cinayetinde önemli ayrıntı Gündem