Yasa çıkmadan sınav yapıldı

"Emniyette Reform" paketi henüz yasalaşmadan Emniyet Genel Müdürlüğü ilk adımı attı. Müdürlük, komiser yardımcılığı açığını kapatmak için sınav yaptı. İlk defa sözlü olarak yapılan sınav sonucu seçilen 2 bin 500 kişi, 8 aylık kursu tamamladığında direkt komiser yardımcısı olacak.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve henüz Meclis'ten geçmeyen "emniyette reform" paketinde en dikkat çekici ayrıntıları polis kolejlerinin kapatılması ve komiser sayısının arttırılmasıydı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bu çerçevede paket yasalaşmadan ilk adımı attı ve komiser yardımcısı açığını kapatmak için sınav yaptı.

Üniversite 3 ve 4. sınıftaki öğrenciler mülakata girdi. İlk defa sözlü olarak yapılan sınav sonrası emniyetin ihtiyacı olan 2500 kişi belirlendi.

Mülakat sınavında ilginç soruların da yer aldığı öğrenildi. Adaylara özellikle 17 ve 25 Aralık ile ilgili görüşleri soruldu.

Mülakat sonucu seçilen kişilere kurs hizmeti de verilecek. Buna göre üniversite 3 ve 4'üncü sınıfta bulunan adaylar okulu bırakmadan hafta sonları kurslara gidebilecek. Polis adayları bu süre içerisinde Polis Akademisi'nden burs da alacak.

Hafta sonları kurs alan adaylar, 8 aylık kursu bitirdiğinde komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Çalışma Bakanı açıkladı Gündem Yolcu uçağında bomba paniği Gündem PKK'da firar patlaması Gündem 2 madencinin daha cansız bedeni çıkarıldı Gündem