NATO kararlarına Rusya'dan tepki

Moskova'nın, Rusya'ya karşı Baltık ve Doğu Avrupa’daki askeri varlığını kuvvetlendirme kararı alan NATO'ya tepkisi devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov "NATO, Rusya karşıtı kararlarıyla son derece dar görüşlü ve görme yetisini kaybetmiş bir örgüt olduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı. NATO - Rusya'nın işbirliğine de değinen Peskov "NATO, Sınırlarımıza savaş uçakları yığma taktiği izliyorsa nasıl işbirliği yapabiliriz" diye sordu.

Abone ol

Polonya'nın başkenti Varşova'da toplanan NATO Zirvesi'nde alınan Baltık ve Doğu Avrupa’daki askeri gücü artırma kararına Rusya'dan tepki geldi.

Açıklamayı zirvenin kararlarını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptı. Peskov, "NATO ittifakı, Rusya karşıtı kararlarıyla son derece dar görüşlü ve görme yetisini kaybetmiş bir örgüt olduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

"Avrupa ve Ortadoğu'da saat başı onlarca sivil hayatını kaybediyor" değerlendirmesi yapan Peskov, "Rusya tehdidinden söz etmek doğrusu abes kaçıyor" dedi.

Bir gazeteci, Sözcü Peskov'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2000 yılında, "İleride Rusya da NATO üyesi olabilir. Neden olmasın" sözlerini hatırlattı. Peskov, "NATO, sınırlarımıza savaş uçakları ve yeni birliklerini yığma taktiği seçiyorsa nasıl işbirliği yapabiliriz" yanıtını verdi.

Moskova'nın hiçbir zaman sorun çıkaran tarafta olmadığını da savunan Peskov, "Biz sadece, Rusya'ya karşı atılan adımlara karşılık veren tarafız" ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "NATO mu Rusya'yı, Rusya mı NATO'yu düşman görüyor" soruna da şöyle yanıt verdi.

Rusya, NATO’yu düşman ilan etmiyor. Biz sadece onların bize olan bakış açılarına yanıt veriyoruz. Burada bir İngiliz atasözü aklıma geldi. Bu şey dört ayak üzerinde yürüyor, köpek gibi kokuyor ve köpek gibi havlıyorsa demek ki köpektir.

NATO, Baltık ve Doğu Avrupa olarak tarif edilen Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya’ya biner kişilik 4 tabur NATO askeri konuşlandıracak.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD, Suriye helikopteri düşürdü Dünya Terör örgütü PKK'nın İran kolu PJAK'tan milletvekiline suikast girişimi Dünya Musul'a yakın Kayyara Hava Üssü IŞİD'den geri alındı Dünya Merkel’den domuz eti açıklaması Dünya